6 gyönyörű mini kiskert a lakásban, amit te is elkészíthetsz

Írta: ,

Szobanövényeket tartani sok szempontból remek dolog, ugyanis amellett, hogy csodás lakásdekoráció lehet egy virág, még egészséges is, hiszen a növények segítenek megteremteni a harmóniát az otthonunkban. Ha eddig még egyáltalán nem rendelkeztél szobanövénnyel, épp itt az ideje, hogy beszerezz néhány példányt, mi pedig mutatunk néhány ötletet arra, hogyan tudsz belőlük varázslatos dekorációt készíteni.

Keleties kiskert Kép forrása: littlegreenshedblog.co.uk

1/6 Keleties kiskert

Igazi keleties hangulatú kiskerted lehet egy ablak alatt, ha különböző kisebb méretű cserepes növényeket szerzel be.

A növényeket kisebb kaspókba, csészékbe, akár teáskannába vagy keleties vázába is ültetheted, és az ablak alá úgy kell berendezned őket, hogy a földön legyenek, vagy maximum egy fatálcán.

Ha igazi keleti sarkot szeretnél magadnak, a növények mellé tegyél néhány ülőpárnát is a földre, és egy-egy hindu isten szobrával is feldobhatod az összképet. Füstölő, keleti zene és egy jó tea, és máris kész a nyugalom szigete!

Mini üvegház Kép forrása: gardeners.com

2/6 Mini üvegház

Néhány sokszög alakú üvegdísz kel csak ahhoz, hogy olyan varázslatos miniterráriumod legyen, amelyet garantáltan bárki megirigyel majd.

Egy orchideának, kaktusznak vagy mohafélének tökéletes otthon egy ilyen üvegházacska, amelyből akár többet is tehetsz egymás mellé: ebben az esetben érdemes egy nagyobb tálcán elrendezned a kompozíciódat.

A virágokat apró ledes égővel is megvilágíthatod, így igazi tündérkert hatását fogják majd kelteni.

Luxus spa Kép forrása: homedecorinfo.com

3/6 Luxus spa

Nem kell feltétlenül a nappaliban vagy a folyosón helyet csinálnod a növényeknek, ha egyszerűen már nem tudod őket hova zsúfolni.

Egy világos fürdőszoba tökéletes hely arra, hogy szobanövényeket telepíts oda, hiszen a klíma a lehető legtökéletesebb a virágoknak ebben a helyiségben.

Igazi luxus spa hatását fogja kelteni a fürdőszobád, ha a kádhoz veszel egy fürdőtálcát, és a piperecuccok helyett a virágokat sorakoztatod fel rajta. Orchideát, pozsgásokat, vagy bármilyen kisebb pálmafélét telepíts bátran a fürdőbe.

Gömbbe zárva Kép forrása: topista.com

4/6 Gömbbe zárva

A gömbakvárium az aranyhalaknak kevésbé ideális választás, de csodálatos terráriumot rendezhetsz be bennük a növényeknek.

Akár egy egész sziklakertet építhetsz kaktuszoknak egy nagyobb gömbakváriumba, de több akváriumot is beültethetsz növényekkel, és dekorálhatod őket színes kavicsokkal, szobrocskákkal, vagy égősorral is akár.

A gömböknek építs hasonló emelvényt, mint a képen, így nem kell attól tartanod, hogy megsérülnek.

Konyhakertecske

5/6 Konyhakertecske

Egy régi fűszeres szekrényt használhatsz a hagyományostól eltérő módon is, és a fiókokat kihúzkodva csodálatos ültetőládát kapsz így a futónövényeknek, páfrányoknak, amelyre még cserepes növényeket is pakolhatsz majd.

Ha a konyhába viszed a szekrényt, akkor jobb helyet nem is találhatsz arra, hogy beültesd a konyhakerti fűszernövényeket: metélőhagymát, petrezselymet, chilit, kakukkfüvet és hasonlókat tegyél a fiókokba, amelyeket kívülről szépen fel is címkézhetsz.

Tündérkert Kép forrása: thewhoot.com.au

6/6 Tündérkert

Még a törött virágcserepet sem érdemes kidobnod, hiszen álomszép lakásdekorációt készíthetsz belőle, amely a mi kedvencünk a szobanövényes válogatásból.

A cserepet mohákkal, apró levelű növényekkel beültetve tündérkertet alakíthatsz ki, amelybe vásárolhatsz tündérházat és szobrokat is, de akár saját magad is elkészítheted őket.

Ha hasonló lépcsős megoldást készítesz, mint a képen, akár még gombát is ültethetsz egy-egy szintre, ha erdei hatást szeretnél elérni.

Bátran világítsd meg izzókkal a kész alkotást, de akár foszforeszkáló kavicsokat is vásárolhatsz hozzá.