6 gyönyörű mini kiskert a lakásban, amit te is elkészíthetsz

Bodnár Alexa
Írta: ,

Szobanövényeket tartani sok szempontból remek dolog, ugyanis amellett, hogy csodás lakásdekoráció lehet egy virág, még egészséges is, hiszen a növények segítenek megteremteni a harmóniát az otthonunkban. Ha eddig még egyáltalán nem rendelkeztél szobanövénnyel, épp itt az ideje, hogy beszerezz néhány példányt, mi pedig mutatunk néhány ötletet arra, hogyan tudsz belőlük varázslatos dekorációt készíteni.

Keleties kiskert Kép forrása: littlegreenshedblog.co.uk

Igazi keleties hangulatú kiskerted lehet egy ablak alatt, ha különböző kisebb méretű cserepes növényeket szerzel be.

A növényeket kisebb kaspókba, csészékbe, akár teáskannába vagy keleties vázába is ültetheted, és az ablak alá úgy kell berendezned őket, hogy a földön legyenek, vagy maximum egy fatálcán.

Ha igazi keleti sarkot szeretnél magadnak, a növények mellé tegyél néhány ülőpárnát is a földre, és egy-egy hindu isten szobrával is feldobhatod az összképet. Füstölő, keleti zene és egy jó tea, és máris kész a nyugalom szigete!

Mini üvegház Kép forrása: gardeners.com

Néhány sokszög alakú üvegdísz kel csak ahhoz, hogy olyan varázslatos miniterráriumod legyen, amelyet garantáltan bárki megirigyel majd.

Egy orchideának, kaktusznak vagy mohafélének tökéletes otthon egy ilyen üvegházacska, amelyből akár többet is tehetsz egymás mellé: ebben az esetben érdemes egy nagyobb tálcán elrendezned a kompozíciódat.

A virágokat apró ledes égővel is megvilágíthatod, így igazi tündérkert hatását fogják majd kelteni.