5+1 varró projekt, amivel rendkívül hasznosnak érzed majd a hobbidat

Szőke Angéla
Írta: ,

Most, hogy az embernek az önkéntes karantén miatt több ideje van, igazán hasznosan is tölthetjük az otthonlétet. Ha van varrógéped, egészen biztosan vannak elfekvőben maradék textiljeid is és ez az időszak tökéletes arra, hogy ezeket végre felhasználd és alkoss valami szépet és hasznosat. Ha nincs ötleted, segítünk: fogd munkára a varrógéped ezzel a hat egyszerű, mégis nagyszerű DIY projekttel.

A koronavírus megjelenése sosem látott keresletet generált az arcmaszkokra és az addig filléres termék árát az egekbe emelte.

Azonban még aki szívesen fizetne is értük, az sem biztos, hogy kap, mert a patikák állandó készlethiánnyal küzdenek.

A jó hír az, hogyha egy kicsit tudsz varrni, magadnak is elkészíthetsz egy egyszerű, de jó működő maszkot.

Egy tajvani orvos, Dr Cheng Xiaoting osztotta meg Facebookon, hogyan készül a DIY maszk, melyben cserélhető papír zsebkendő funkcionál szűrőként. Külön előnye, hogy – a sebészi maszkokkal ellentétben – többször is használhatod, hiszen mosható.

Nem baj, ha nincs sok méternyi anyagod, mert pár stílusos asztalnyi textil kiegészítőt – meglepő módon – még maradékokból is össze lehet dobni.

Ráadásul nem is kell, hogy feltétlenül passzoljanak színben vagy mintában, mert igazán eklektikus szövetekből is dekoratív összképet érhetünk el.

Az alábbi teríték asztalterítője, futója és textilszalvétája is remek példa rá, hogy különböző színű és csíkozású textilek is szép egységet alkothatnak.

 

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv