5+1 szuper elfoglaltság, amivel otthon lazíthatsz, ha nem mozdulnál ki

Bodnár Alexa
Írta: ,
5+1 szuper elfoglaltság, amivel otthon lazíthatsz, ha nem mozdulnál ki

Kép forrása: rentedspace.com.au

Imádjuk az őszt, de amint hidegebbre fordul az idő, egyre többször érezzük úgy, hogy nincs kedvünk kimozdulni, és szívesebben maradnánk egy kicsit otthon. Ha ilyenkor sem akarsz unatkozni, de nem igazán köt már le a filmnézés, és a létező összes könyvedet is kiolvastad, belevághatsz valamilyen kreatív elfoglaltságba is. Összegyűjtöttünk neked néhány ilyen hobbyt, hátha kedvet kapsz valamelyikhez.

Varrás Kép forrása: blog.hobbycraft.co.uk

Varrni nem csak azért jó, mert fel tudod hajtani magadnak a nadrágod szárát, vagy beszűkíteni a bő blézeredet, esetleg leszegni a függöny végét.

A varrásra tekinthetsz úgy is, mint egy lehetőség arra, hogy kiéld a régóta dédelgetett divattervezős vágyaidat.

Kezdheted ezt azzal, hogy néhány régi ruhádat átalakítod, majd ha már ügyesebben megy a szabás, akkor a méteráruboltban talált csodás anyagból készíthetsz magadnak mesés darabokat, kiegészítőket.

Ha unod a tucatruhákat, és tényleg olyasmit hordanál, amely leginkább a te stílusodat tükrözi, akkor ezt a hobbyt érdemes kipróbálnod.

Ha nem vagy olyan ügyes a varrógéppel, anyukád vagy a nagymamád tuti megtanít néhány trükkre, de már gyorstalpaló tanfolyamokon is elsajátíthatod az alapokat.

Sütés/főzés Kép forrása: laurencariscooks.com

Ha a főzésre nem úgy tekintesz, mint egy mindennapos muszáj-elfoglaltságra, akkor hamar rájöhetsz, hogy valójában mennyire kreatív és nyugtató tevékenységről van szó.

Ha nem a jól bevált 10-15 receptet készíted el, hanem elkezdesz kísérletezni, azzal nem csak lefoglalhatod magad, de egészségednek is jót tehetsz, ha színesebben étkezel, és ha másokra is főzöl, akkor őket is megörvendezteted.

Az elkészült ételek tálalására is fektess hangsúlyt, és akár fotózd is be ezeket – ki tudja, a végén még Instagramsztár vagy gasztroblogger is lehet belőled, ha meg is osztod a képeket.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?