5 újragondolt létra, hogy biztosan jól mutasson a lakásban

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A legtöbb házban kallódik valahol egy kiszeparált létra, ami ingatag volta és jó pár éves múltja miatt már nem igazán hoz hasznot a családnak. Mégis hatalmas hiba lenne a lomtalanítás során megszabadulni tőle, ugyanis segítségével könnyen egyedivé varázsolhatjuk a lakásunkat.

Létra polcok a fürdőben Kép forrása: sheknows.com

Az első kiváló ötlet, ami tökéletesen példázza, hogy nem érdemes kiselejtezni a régi létránkat: a fürdőszobában tárolóként.

Persze, ahhoz, hogy a tiszta és puha törölközők rákerülhessenek, alaposan meg kell tisztítani a létrát és bizony a csiszolás, a festés sem árt neki.

Egy új külsővel azonban máris beleillik az új környezetébe, hiszen ha a már meglévő bútorokhoz, színekhez igazítjuk, akkor az összhang garantált.


Imádni fogod őket! 5 saját készítésű, vintage dekoráció a fürdőbe 


A létrát nem szükséges rögzíteni, így bárhová magunkkal vihetjük a későbbiek folyamán, csupán néhány biztosan tartó polcot kell leszögelnünk a fokok között.

Ezek meglehetősen masszívak, jó a teherbírásuk, így a törölközőkön túl a tisztálkodó szereket is nyugodtan rájuk pakolhatjuk.

A legkülönlegesebb képkeretek Kép forrása: flickr.com

Ha igazán egyedi képkeretre vágyunk, olyanra, ami az egész szobán átível, akkor keresve sem találhatnánk jobbat a létránál.

Persze, ennél a funkciónál hagyományos létrára lesz szükségünk, hiszen csak az fog szépen rásimulni a falra.

Itt is szükség van némi előkészítő munkára, de ne essünk túlzásba, a tisztás sok esetben elegendő, hiszen éppen a rusztikusság a kulcsa az egésznek.

A falra szerelt létra négyzetrácsaiba akaszthatunk családi fotókat, de ha ketrecráccsal bevonjuk, akkor több különleges holmit is ráaggathatunk.

A kétlábú, még mindig felállítható létra hordozható képtartóként funkcionálhat, de ha maradunk a felakasztós megoldásnál, és hagyunk némi helyet a fal és a létra között, akkor a fokokra akár a könyveinket is rátehetjük.