5 új hobbi, hogy az őszi estéken se unatkozz

Dienes Petra
Írta: ,

Ahogy rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az esték, hajlamosak vagyunk otthon begubózni és csak a tévét bámulni. Azért, hogy ennél sokkal hasznosabban és izgalmasabban teljenek az estéid ősszel is, mi találtunk pár új hobbit, amiket mindenképpen muszáj kipróbálnod.

Főzőiskola Kép forrása: stylemepretty.com

Ha nem vagy egy konyhatündér, akkor azért érdemes ellátogatni egy főzőiskolába, ha pedig az vagy, akkor azért.

Budapesten rengetegféle főzőtanfolyam indul folyamatosan, a kezdőtől a profiig nagyon széles a skála. Itt aztán könnyen és viccesen megtanulhatod a főzés alapjait, vagy elmerülhetsz az olasz, japán vagy indiai konyhaművészetben is, de tanulhatsz csokoládé vagy macaron készítést is.

Arról nem is beszélve, hogy az újhullámos főzőiskolákban már megtanulhatsz sajtot vagy igazi házikenyeret is készíteni. A választék szerencsére nagy, ráadásul általában párok főznek együtt, szóval viheted egy barátnődet, de ha egyedül mész, tökéletes hely az ismerkedéshez is.

Szinte minden városban és településen akad olyan kulturális társaság, ahol csoportos foglalkozásokat indítanak a szervezők. A nagyvárosokban természetesen szélesebb a választék, ezért érdemes körülnézni.

Ha utánajársz, biztosan te is megtalálod azt, ami téged a legjobban érdekel. Legyen az egy amatőr színjátszó kör, könyvklub, kézműves szakkör vagy szervezett kiállítások, mindegyik foglalkozás jó választás, hiszen sok szimpatikus emberrel találkozhatsz, akikkel ugyanaz az érdeklődési körötök.

Így sok új barátra tehetsz szert és kiteljesedhetsz új dolgokban is.