5 pillanatok alatt elkészíthető húsvéti dekoráció kétbalkezeseknek is

Zabolai Margit
Írta: ,

Virágok, tarka tojások, bárányok és kiscsibék – ki ne szeretné a húsvét ünnepét, főleg, hogy a téli szürkeség után ismét itt az alkalom, hogy egy kis színt csempéssz a lakásba. Mutatunk néhány mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekroációt.

Tojások faágakon

Az első tavaszi kirándulások alkalmával biztosan találtok néhány szép, elhullott ágat, gallyat, amikre néhány kézzel festett, vagy akár dekorbolbtban vett, előre díszített tojást akaszthattok színes szalagokkal.

Az ágat már csak egy csinos vázába kell állítanod, és máris kész a pofonegyszerű, hagyományos húsvéti asztali dekoráció.


Még több tipp: Tavaszi lakásdekorációk természetes alapanyagokból


 

Tojáskosár

A tojásokat természetesen egy csinos, fonott kosárba is helyezheted. Ilyenkor még jobban mutat, ha néhány tollpihét, vagy egy kevés szalmát, szárított füvet is teszel melléjük.

Mivel ennek a dekorációnak kicsit rusztikus hangulata van,  jól illenek hozzá a népi motívumokkal díszített tojások. Ehhez használhatsz matricát, de dekopázstechnikával is készítheted őket.

Ez utóbbi esetben érdemes mindenképpen kifújt tojást használni, mert a ragasztó esetleg a héjon keresztül felszívódhat, így ezek a tojások fogyasztásra már mindenképpen alkalmatlanok lesznek.