5 mesés adventi dísz, amit a gyerekkel is elkészíthetsz

Zabolai Margit
Írta: ,

A karácsonynál talán csak egyetlen jobb dolog van, ez pedig a várakozás a karácsonyra. Az advent időszaka pontosan erről szól, és miközben a lakást ünneplőbe öltözteted, a lelkedet is ráhangolhatod a közelgő ünnepre. Ehhez persze a legjobb társaságot a saját családod jelenti – a következő adventi díszek mutatósak, de egyszerűek, így akár a gyerekekkel együtt is elkészítheted őket.

Adventi koszorú

Az adventi koszorú természetesen első helyen szerepel összeállításunkban, hiszen a legerősebb adventi jelképről van szó, ráadásul annyi színben és stílusban lehet elkészíteni, hogy biztosan találtok nektek tetszőt.

A koszorú alapját ebben az időszakban bármelyik virágboltban vagy dekorboltban megkapjátok, a díszítés pedig rajtatok múlik.

Remek program lehet, ha délután például kirándulni mentek, és együtt gyűjtötök terméseket, színes leveleket, amiket aztán este, otthon, egy nagy pohár kakaó mellett együtt ragaszthattok fel a koszorúra.

Hímzett gyertyadísz

Egy picit nagyobb gyerekkel már ezt a hímzett gyertyadíszt is elkészíthetitek.

Akkor sem kell kétségbeesned, ha te magad sem vagy az a kimondott varrónő, csillagot, de akár rénszarvast is készíthettek egyszerű, keresztmintás öltéssel.

Csak rajzoljátok fel a mintát, és kövessétek a sablont.

Az elkészült díszt aztán felragaszthatjátok a gyertyára, amit ha néhány fenyőággal kibélelt, kis tálkába állítotok, még mutatósabb dekorációt kaptok.  

Ha a gyertyadíszt csak szalaggal rögzítitek, akkor bármikor le is vehetitek, így például biztonságos távolba helyezhetitek, ha estére meggyújtanátok a gyertyát.