5 kreatív varró projekt, amivel könnyen meg tudsz küzdeni

Írta: ,

Ha még csak most ismerkedsz a varrással, és szeretnél valami sikerélményt szerezni, amitől gyorsabban nő a lelkesedés közted meg a cérna között, akkor ezek a projektek garantáltan sikerélményt adnak majd.

Poháralátét

1/5 Poháralátét

Egy anyagból elkészíteni tényleg nem nagy kihívás, de ha egy kicsit bolondítanál rajta, vágd cikkelyekre a kör alakú szabásmintát, és varrj össze többféle, összeillő anyagot.

Még mindig pofonegyszerű a dolog, de sokkal egyedibb lesz a végeredmény.

Az alátét másik oldala lehet akár egyszínű is, az egyszerűség kedvéért, de használhatsz ide teljesen más mintát is, így akár két, különböző hangulatú alátét-szettet is készíthetsz egy munkafolyamattal.

Most már csak egy adag forró csoki kell, amit az alátétedre rakhatsz – elvégre kiérdemelted a jutalmat!

Telefontartó Kép forrása: bloglovin.com

2/5 Telefontartó

Szintén nem kell túlgondolni az ügyet: csak vissza kell hajtani az anyag alját a zsebért, és kell egy lyuk a töltőnek, amit körbevarrsz, hogy ne bomoljon az anyag.

Soha többé nem kell attól tartanod, hogy levered a kanapé széléről a töltőre rakott telefonodat, vagy hogy nem elég hosszú a zsinór, hogy a konnektortól egy sík felületig elvezethesd.

Bárhol teszed is fel tölteni a mobilodat, mindig lesz hely, ahová le is teheted, hiszen maga a töltő lesz a saját magad által varrt kis polc akasztója.

Szoknya Kép forrása: sortra.con

3/5 Szoknya

Hihetetlenül aranyos ez a rafináltnak ható szoknya, és szerencsére csak az tudja, hogy milyen pofon egyszerű volt összerakni, aki készítette.

Mindössze két, négyzet alakú anyagra van szükséged, amiket elforgatva, egymásra téve, középen kivágsz, majd a lyukat körbeszeged, esetleg egy szalaggal díszíted, és fűzöl bele egy övet, amivel összehúzhatod, és megkötheted a megfelelő méreten.

Nagyon cuki ruha lesz belőle gyerekeken, de ha kicsit nagyobb méretben készíted, akkor a kérdésedre a válaszunk igen: neked is nagyon jól fog állni.

Színes kockák Kép forrása: pickystitch.com

4/5 Színes kockák

Színes kockákból egyszerűen soha nincs elég, ha kisgyerek van a közelben.

Szerencsére egy darab kartonból, és némi kimaradt anyagból magad is gyárthatsz ilyeneket, amiket aztán a kicsik kedvükre forgathatnak.

Nyugodtan válogass a színes, mintás anyagok közül, hiszen a legkisebbek szeretik, ha minden oldalon valami egészen új, izgalmas dolog történik, sőt akár különböző textúrájú anyagokat is használhatsz, hogy ne csak a vizuális ingert, de a tapintást is kiszolgáld.

Távirányító-tartó Kép forrása: ehow.com

5/5 Távirányító-tartó

A kis zsebeket megvarrni sima menet lesz, ha már valaha varrtál valamit is, arról pedig, hogy a zseb ne essen le, egy belső felére varrt tépőzárral gondoskodhatsz, ami a karfa másik oldalán rögzíti az anyagot a kanapéhoz.

Soha többé nincs vita arról, hogy hol van a távirányító, sőt arról sem, hogy kinél legyen – csak tedd a tartót arra az oldalra, ahol te szoktál üldögélni.