5 kreatív projekt a tavaszi délutánokra

Szabó Erzsébet
Írta: ,
5 kreatív projekt a tavaszi délutánokra

Tavasszal általában több időt töltünk a szabadlevegőn, miközben szívesen megújítjuk a környezetünket. Az alábbiakban öt olyan kreatív projektet mutatunk be, amiket akár a napsütéses órákban, a szabadban ücsörögve is lebonyolíthatsz.

Újrahasznosított mozaik

A legtöbben tavasszal nekivágnak a lomtalanításnak, és ilyenkor sok elhasználódott, kopott CD és törött edényt, maradék anyagot is kidobnak.

Érdemesebb lenne inkább az újrahasznosításra gondolni, ugyanis az apró darabokból tökéletes mozaikot készíthetünk.


Papír is van? 7 jópofa dolog, amire a kartont felhasználhatod


A használt lemezeket a középen található műanyagig vágjuk be, aprítsuk fel őket egy éles olló segítségével, a törött edényeket, csempéket szintén törjük apróbb darabokra.

Ezután válasszuk ki a dekorálni kívánt tárgyat, ami lehet egy tányér, tükör, virágcserép, vagy bármi más, amit szeretnénk színpompás köntösbe öltöztetni.

Mindig csak azt a felületet ragasztózzuk be, ahova gyorsa fel tudjuk tenni a darabkákat, majd miután körbeértünk, a szokásos módon fugázzuk ki a köztes részeket. Utolsó lépésként jöhet a tisztítás, és már el is készültünk.

A legtöbben egyszerűen nem tudunk kinőni a jegyzetfüzetekből, még akkor sem, ha manapság mindennek megkaphatjuk a modern, gépiesített formáját.

Sokan imádják a kézzelfogható, feldíszíthető jegyzetfüzeteket, amik így tavasszal különösen praktikusak.

Rögzíthetjük bennük az új recepteket, készíthetünk étrendet és edzéstervet, de akár a kerti teendőket is feljegyezhetjük, nem beszélve a nyaralás alatti látnivalókról.

A készen kapható jegyzetfüzetek messze nem egyediek, ráadásul a legtöbbször borsos árakon mozognak.

Ezt kiküszöbölendő érdemes otthon díszíteni a füzeteket, példának okáért különféle dekortapaszokkal. Segítségükkel nem csak a borítót dobhatjuk fel, hanem akár témákra is oszthatjuk a füzetet. 

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba