5 könnyen elkészíthető Halloween dekoráció, kicsiknek és nagyoknak

Zabolai Margit
Írta: ,

Az október végi Halloween ünnepe a tengerentúlról érkezett hozzánk, és bá néhányan berzenkednek ellene, sokan jópofa mulatságnak tartják. Én most azoknak hoztam néhány ötletet, akik úgy gondolják, ez is csak egy alkalom az ünneplésre, és szeretnék a huncutul borzongós hangulatot becsempészni a lakásba vagy a kertbe is. Ötleteink között találsz megfelelőt, akár kicsiknek, akár nagyoknak szervezed a bulit.

Kerti szellemek

Könnyedén megidézhetsz néhány szellemet a kertedbe, akkor is, ha nincs varázserőd, vagy nem vagy kézügyesség nagymestere.

Fogj néhány, körülbelül egyméteres botot, és szúrd őket a földbe, körbe, vagy tetszőleges formába elrendezve.

Ezután szúrj a tetejükbe focilabda méretű golyóvá gyűrt újságpapírt, majd teríts rájuk néhány kidobásra ítélt, fehér lepedőt, amikre fekete filctollal rémisztő, vagy éppen mosolygós szemet és szájat is rajzolhatsz.

Ha azt szeretnéd, hogy úgy tűnjön, mintha a szellemek lebegnének, a lepedő lelógó széleit akaszd fel kisebb, földbe szúrt pálcikákra. Néhány jól elhelyezetett világítótesttel a hatás éjszaka is szellemes lesz.

Baljós gyertyatartók Kép forrása: mrprintables.com

A táncoló gyertyaláng természetesen elengedhetetlen része a Halloween bulinak, de a hatást még sejtelmesebbé teheted, ha négy pauszpapírt összeragasztasz úgy, hogy egymással szembe nézzenek, tehát egy talp és tető nélküli téglatestet formáljanak.

A pauszpapírokra előzőleg szabad kézzel, vagy sablon segítségével fekete filccel fess ide illő szimbólumokat: Halloween tököt, seprűn repülő boszorkányt, fekete macskát, denevért, szellemet, bármit, ami eszedbe jut és megtetszik.

A gyertyákat tedd üveg mécsestartókba, és ezek köré helyezd a pauszpapírt.

A tűzveszélyre természetesen így is fokozottan figyelj, főleg, ha gyerekeknek rendezed a partit!