5 kézműves hobbi, amivel megcsillogtathatod a kreativitásodat (és pénzt is kereshetsz)

Bodnár Alexa
Írta: ,
5 kézműves hobbi, amivel megcsillogtathatod a kreativitásodat (és pénzt is kereshetsz)

A saját kezűleg készített dolgok, a kézügyességet igénybe vevő hobbik amellett, hogy csodálatos végterméket produkálnak, még az idegrendszerre is jó hatással vannak, hiszen megnyugtatnak az átszellemült munka miatt, és a kreativitást is képesek fejleszteni. Összeszedtünk neked öt olyan kézműves kikapcsolódást, amelyet érdemes csinálnod a szabadidődben.

Mozaikozás Kép forrása: pier1.com

Ha gyerekként szeretted a kirakósozást, felnőttként próbálkozhatsz a mozaikozással is. Nagyobb a kihívás, mint egy puzzle esetében, hiszen itt nincsenek előre gyártott darabok.

Igazi türelemjáték lesz, de érdemes kipróbálnod, ha valami nyugis hobbit szeretnél. Bútorokat, kereteket, kerti utat, falat, tehát gyakorlatilag bármit kidekorálhatsz ezzel a technikával.

Akár csak színátmenteket, kaotikus összhatású képeket, vagy akár festményre illő jeleneteket is kirakhatsz így, attól függően, mennyire vagy lelkes és kitartó.

Csempét, üveget és akár tükröt is használhatsz, de építs bele apró műanyag vagy fémtárgyakat is, ha valami igazán különlegeset szeretnél.

Ékszerkészítés természetes anyagokból Kép forrása: xogallery.com

Ásványok, gyöngyök, bőrszíjak, kapcsok: csupán ennyi kell a remek új hobbidhoz, amelyből csodálatos kiegészítők születnek majd.

Az ékszerkészítés igazán munkás dolog, ezért sok időre ki tudod vele kapcsolni a zaklatott elmédet.

Kezdd az egyszerűbb darabokkal, de később nyugodtan vállalj be macerásabbakat is.

Ha már sok ékszer elkészült, akár ajándékozni vagy árulni is kezdheted őket, ki tudja, lehet ez lesz az új karriered!