5 hasznos hobbi, amit akár már holnap el is kezdhetnél

Stumpf Bea
Írta: ,
5 hasznos hobbi, amit akár már holnap el is kezdhetnél

Iskolás korodban biztos neked is tele volt az órarended különórákkal, amiket suli után már alig vártál. Ezek segítettek abban, hogy fejleszd a képességeidet és a személyiségedet is, ezektől lettél olyan, amilyen most vagy. Hidd el, hogy a hobbi felnőttkorban sem luxus – csak egy kis időt kell rá szánni, és hasznosabbnál hasznosabb dolgokra bukkanhatsz. Íme néhány tipp, hogy mit csinálj tévézés vagy Facebookozás helyett!

Főzz Kép forrása: cookrepublic.com

A főzés nem egy veled született képesség, így az a kifogás, hogy nem tudsz főzni, most nem játszik. Egy kis gyakorlással szuperül tanulható kreatív elfoglaltság, ami még a multitaskingra is remekül megtanít.

Egyszerre teszed fel a vizet, aprítod a zöldséget, intézed a sütőt, a szószt vagy éppen a többi hozzávalót. Ha még a menüvel is kreatív vagy egy kicsit, akkor egyáltalán nem unalmas, és semmiképp sem haszontalan elfoglaltság.

Tipp: Ha egyedül nincs kedved nekiállni, iratkozz be egy néhány alkalmas főzőkurzusra!

Egy kis kézügyesség Kép forrása: urbanoutfitters.com

Kézügyessége mindenkinek van, csak meg kell találni a hozzád legjobban illő hobbit.

Lehet ez a kötés, a varrás, a hímzés – azaz olyan dolgok, amiket akár édesanyádtól vagy a nagymamádtól is megtanulhatsz egy közös program keretében –, de lehet ez festés, színezés, fotózás vagy bármilyen street art, amit barátokkal közösen is gyakorolhattok például egy tanfolyamon.

Mindegyiknek megvan a maga bája, de egyik sem atomfizika – a lényeg csupán az, hogy élvezd, miközben csinálod!

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)