5 dekoráció, amiktől te is beleszeretsz a madárkalitkákba

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Meglehetősen jelentős közkedveltségnek örvendenek a lakberendezésben az újragondolt kalitkák, amik akár fontosabb eseményeken is képezhetik a dekoráció szerves részét. A padláson porosodó darabokba könnyedén új életet lehelhetünk az alábbi inspirációk segítségével.

Bármilyen formában választjuk az újragondolt kalitkákat az esküvőnkre, garantáltan nem foghatunk velük mellé.

Egy-egy, valóban régi darabbal is feldobhatjuk a látványt, amennyiben gondoskodunk a kellő mennyiségű virágzuhatagról, de akár sok apró kalitkával is emelhetjük az esemény színvonalát.

Ebben az esetben az ültető kártyát, vagy a személyre szóló ajándékot válthatjuk ki a kalitkák segítségével, amiket komplett virágkoszorúkra is ültethetünk.


Különleges vintage lakberendezési tárgyak


Ha nincs módunk ekkora beruházásra, akkor csak néhány kalitkát helyezzünk el az asztalokon, a kisebb darabokat már párszáz forintért beszerezhetjük a lakberendezési üzletekben.

Mindösszesen arra kell ügyelnünk, hogy a színek és a virágkompozíciók passzoljanak az alkalomhoz, a siker ebben az esetben garantáltan nem marad el.

Ugyancsak az esküvők világában maradunk, bár a kalitkák e funkcióját akár az otthonunkba is átmenthetjük.

Ezek a kisebb-nagyobb ketrecek nem csupán a madarakat tartották zárt helyeken, funkciójukból adódóan bármilyen tárolóként bevethetjük őket.

Esküvőkön gyűjthetjük bennük a vendégektől kapott üzeneteket, lapokat, lakásunkban szintén tekinthetünk rájuk levél- vagy akár újságtartóként.

Lényegében bármilyen apróságot tárolhatunk a kalitkákban, és messze nem csak a praktikumot tarthatjuk szem előtt.

Ízlésesen elrendezhetjük a nyáron begyűjtött kagylókat, megszárított tengeri csillagokat, ősszel pedig a kicsiny dísztökök, míg karácsonykor a hangulatos fenyődíszek, izzósorok, jellegzetes dekor tárgyak kerülhetnek bele a ketrecekbe.