22 új kézzel készített karácsonyi ajándék

22 új kézzel készített karácsonyi ajándék

Címlap / Otthon / Hobbi / 22 új kézzel készített karácsonyi ajándék

Azok, akik házi készítésű ajándékot kapnak Karácsonyra, szerencsésnek mondhatják magukat. Ezek az ajándékok személyesebbek mint a készen vásároltak, biztosan nagy örömet fogsz szerezni velük!

1. Bonbonok

Szinte mindenki szereti a házi bonbonokat. Annyira finomak, könnyen elkészíthetők és sokféle képen lehet díszíteni (dió, kókusz, színes cukorkák, mandula). Egyes darabokat színes alumíniumpapírba is becsomagolhatod.
Vásárolj kis fehér dobozokat és töltsd meg ezekkel az édes bonbonokkal. Majd kösd át egy szalaggal és kész is! A jó hír az, hogy nem kell elindulni csokoládét vásárolni. Egyetlen hátrányuk, hogy több ideig tart elkészíteni, mint amennyi idő alatt el fog fogyni!  

2. Recept füzet

Nagyszerű ötlet, közeli családtagjaid örülni fognak neki, főleg ha imádják főztjeidet. Egy füzetben gyűjtsd össze kedvenc receptjeidet, néhányhoz fotót is csatolhatsz. 
Ajándékozz meg másokat az évek alatt összegyűjtött kulináris csodákkal!  

3. Kézmelegítő

Ha tél, akkor hideg, ezért barátaid biztosan örülni fognak egy házi készítésű meleg kézmelegítőnek. Megkötni könnyű és hamar megy, a legszebbek a kasmír fonalból készültek.

4. Ajándékkosár

Te is szoktál nyáron eltenni csemegéket? Finom dzsemek, házi készítésű tésztaszószok, fűszerkeverékek, lekvárok. Szerezz be egy stílusos fonott kosarat és helyezz el benne mindenféle házi készítésű csemegét.
A bőség látványától és a házi finomságoktól biztosan ámulatba tudod ejteni szeretteidet!

5. Képkereteztetés

Egy valóban olcsó és frappáns ajándékötlet. Van egy jó képed az illetőről? Akkor hívd elő és keretezd be.
Ez lényegében egy memória-rajz tőled neki. Az ilyen ajándékoknak különösen örülni szoktak a családtagok.

6. Utazókönyv

Ha az illető sok helyen megfordult már és meg tudod szerezni a fotóit, akkor készíthetsz egy stílusos utazó könyvet, amelybe beragasztod a különböző helyszínekről és momentumokról készült fotóit.
Ha nincs hozzáférésed fotóihoz, vagy nem sok kirándulós fotója van az illetőnek, elkészítheted a következőt: szedj össze klassz képeken a világ minden híres pontjáról, és vágd rá az illető személy képét mindegyikre Photoshop segítségével. Ragaszd be a képeket egy kis albumba és lepd meg vele!
Jó szórakozás és ad egy kis kalandvágyó hangulatot a fiatal elmének. Írd minden kép alá a hely nevét (Pl. Kiani Nagy Fal, Niagara vízesés stb.)

7. Ajándék élmény

Nincs emlékezetesebb, mint valamilyen tapasztalattal megajándékozni valakit. Ha jól ismered az illetőt, tudod milyen élményre vágyna a legjobban. 
Lehet szó valamilyen élménysportról (mint búvárkodás, hőlégballonozás stb.) vagy szórakozásról (wellness-nap, tánc, különleges helyen ebéd stb.).

8. Mézeskalács ház

Nemcsak a gyerekek számára élmény a mézeskalács házikó. Egyszerű megsütni a ház különböző alkotóelemeit, amivel több gond van, az a díszítés, dehát egy nő számára csak szórakozás! 
Van valami igazán bájos a Jancsi és Juliska hangulatú mézeskalácsházban!

9. Tanács-csokor

Valamiben igazán jónak érzed magad? Esetleg borszakértő vagy, létre tudsz hozni egy blogot, olajat tudsz cserélni a kocsiban, értesz a növénytermesztéshez?
Ha tudod, hogy az illetőt érdekelné amit te tudsz, akkor készíts egy egyszerű és frappáns útmutatót erről és lepd meg vele!

10. Baráti közösségeknek

Keress olyan képeket mesefigurákkal, amelyek bizonyos barátaidra emlékeztetnek. Készíts egy kis füzetet, amelybe beragasztod ezeket a mesefigura képeket. Feleltesd meg őket egy-egy barátodnak.
Írj a képek alá valami frappánsat. Egy ilyen füzet a legpoénosabb és talán a legolcsóbb karácsonyi ajándék, ráadásul annyira személyes!

11. Személyre szabott naptárak

Készítheted számítógépen, de kézzel is rajzolhatod. Minden hónapnak megfeleltethetsz egy szimbólumot vagy akár egy képet az illetővel. Jelöld ki a fontosabb családi eseményeit is. 
Az is jó ötlet, ha a hobbijának, vagy foglalkozásának megfelelő naptárat készítesz.

Pl. a házmesternek a házi rendekkel kapcsolatos témakörűt, egy iskolásnak a sulival kapcsolatosat, a sportok szerelmesének sportnaptárat, stb.

12. Társasjáték

Gondoltál arra, hogy egy saját dobókockás lépegetős játékot készíts? Készítheted számítógépen vagy kézzel is megfestheted. A gyerekek imádni fogják, de a felnőtteknek is kigondolhatsz valami felnőttes célt!
Csak arra kell figyelned, hogy legyenek benne akadályok (bizonyos mezőkre való lépésnél különböző büntetés vagy jutalom jár).

13. Festmény

Van aki művész, és szereti a kézzel készített dolgokat. Azok, akik éreznek magukban adottságot hozzá, készíthetnek egy kis festményt a családnak.
Persze egyéb kézműves alkotásokkal is meglephetjük szeretteinket. Aki jó a varrásban, varrhat konyhai szettet. Aki viszont a kerámiakészítésben jártas, alkothat egy-két ötletes edényt.

14. Ínyencségek

Ha az illető jártas a konyhában, és szereti a finomságokat, akkor biztosan örülne egy-két különleges fűszernek, különféle egyedi sónak, nem mindennapi teának vagy csokoládéknak.
Minden ínyencséghez tegyél címkét, amin feltünteted mi is az és mi mindenre jó.

15. Történetek

Családon belül megbeszélhetitek, hogy mindenki írjon egy klassz történetet abból az évből, írja le kedvenc napját, vagy legszebb élményét. Válasszatok egy kis dekoratív füzetet erre, és mindenki kapjon benne egy külön oldalt a történetének. 
Ne olvassátok el egymás történeteit, így Karácsony estéjén mindenki összeülhet és kíváncsian elolvashatja családtagjai beszámolóját. Ez különösen kedves ajándék, ha gyerekek is vannak a családban.

16. Játék kérdésekkel

Aki szereti a fejtörő játékokat, készíthet kártyákat kérdésekkel, amelyeknek a hátoldalán van a helyes válasz. Sorra kérdezhetsz mindenkitől, és aki a legtöbb kérdésre jó választ adott, az a nyertes.
Nem kell más hozzá, mint kartonpapír, nyomtató és olló a kártyák kivágásához. neten rengeteg elmés kérdést és feleletet találhatsz.

17. Kötött karperec

Lányismerőseidnek, női családtagjaidnak készíthetsz személyes karkötőt. Nem kell mást tenned, mint egy klassz fonalból egy karkötőt kötnöd.
Kb. fél óra alatt megvagy, ráadásul nagyon divatos! Kombinálhatsz több keskeny karkötőt különböző színekben.

18. Karácsonyi képeslapok

Színes kartonpapírok, ragasztó és olló. Általában nem kell nagy ördöngösség a kézzel készített képeslapokhoz, csak egy kis fantázia!
Írj egy kedves gondolatot a belsejébe és dobd be a postaládába, hadd legyen nagyobb a meglepetés!

20. Memória kártyák

Az egyik legfantasztikusabb ötlet nagyszülőknek, idős embereknek. Kérd meg az összes ismerősét és családtagját, hogy írjanak néhány kedves üdvözlő gondolatot, köszöntőt neki és adják ide az összes róla készült fotót. A fotókat és gondolatokat nyomtasd 365 névjegykártya méretű papírra, mindegyikre valami mást. Zárd az egészet egy dobozba és add át neki.
Az év minden napján húzzon ki belőle egy kártyát, idézze fel a fotóhoz fűződő régi emlékeit vagy olvasson el egy-egy gondolatot. Egyszerű és nagyszerű ajándék, amellyel bearanyozod egy idős ember egész évét!

21. Személyre szabott CD

A jó zene szinte mindenki kedvence. Ha ismered barátaid/családtagjaid zenei stílusát, lepd meg őket egy személyre szabott CD-vel.
Másolj rá olyan számokat, amelyekkel tudod, hogy igazán örömet szereznél.

22. Humordoboz

Zárj egy dobozba 365 cédulát, mindegyiken egy-egy viccel. Így az év minden napjára meglesz a napi adag vicc.

19. Teáscsésze gyertya

Szükséged lesz kanócra, gyertyára és egy dekoratív teáscsészére. Olvasszuk fel a viaszt mikrohullámú sütőben, majd töltsük a teáscsészébe állított kanóc köré. Ahogy a viasz lehűl, kész is a dekoratív gyertya!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!