10 hobbi, amitől vágni fog az eszed

Nagy Niki
Írta: ,
10 hobbi, amitől vágni fog az eszed

Szeretnéd valami olyannal eltölteni a szabadidődet, amivel fejlődhetsz is? Ezt sokan gondoljuk így, főleg azok, akiknek nincs túl sok idő a keze alatt, és szeretnék összekötni a kellemeset a hasznossal. Próbáld ki te is ezt a 10 agyturbózó hobbit, amitől garantáltan okosabb leszel!

Tanulj! Kép forrása: theultralinx.com

Nem, nem őrültünk meg – ha olyan témát tanulhatsz, ami érdekel, hidd el, hogy nem újabb kötelességként fogsz rá tekinteni! Rengeteg olyan weboldal van, ahol a leghíresebb egyetemek kurzusait hallgathatod (pl.: Coursera, Canvas Network, stb.), ehhez persze némi angoltudás azért szükséges.

De ha nem szeretnél az idegen nyelvvel szenvedni, ülj be egy-egy egyetem olyan előadására, amelyet ingyen látogathatsz, és az érdeklődési körödbe tartozik.

Ha nem kötelező valamit tanulnod, biztos, hogy élvezni fogod, és még az általános ismereteidet is bővítheted!

Játssz valamilyen hangszeren! Kép forrása: tumblr, zekaidurali

Ha zenélsz, azzal nem csak a lelkednek, de a testednek is jót teszel. A zene ugyanis stimulálja az agyadat, és azon túl, hogy a hangulatodra is nagy hatással van, ha játszol, igénybe is veszed az agytekervényeidet.

Számos kutatás bizonyította már, hogy ha megtanulsz valamilyen hangszeren játszani, azzal nagy mértékben javíthatod a memóriádat, hiszen azt gyakorlod, hogyan tudj kottából olvasni, egy teljesen újfajta, más rendszert elsajátítani.

A memóriádon kívül a zene segít a türelem gyakorlásában, növeli a kitartásodat és könnyebben tudsz majd tőle koncentrálni, hiszen egy teljesen új hangszert megtanulni rengeteg időbe és figyelembe kerül.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?