10 hasznos hobbi – Ettől jobban fog pörögni az agyad

Nagy Niki
Írta: ,
10 hasznos hobbi – Ettől jobban fog pörögni az agyad

Szeretnéd valami olyannal eltölteni a szabadidődet, amivel fejlődhetsz is? Ezt sokan gondoljuk így, főleg azok, akiknek nincs túl sok idő a keze alatt, és szeretnék összekötni a kellemeset a hasznossal. Próbáld ki te is ezt a 10 agyturbózó hobbit, amitől garantáltan okosabb leszel!

Valószínűleg nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy az olvasás rendkívül fontos és hasznos hobbi.

Azon túl, hogy a képzelőerődet fejleszti, a szókincsedet is kibővíti, és a koncentrációs készséged is javul, ha sokat olvasol.

Próbálj meg mindenféle műfajba belekóstolni, és ne csak például az életrajzi regényekre koncentrálj – ugyanannyira hasznosak lehetnek a fiktív írások, az ismeretterjesztő könyvek vagy a verseskötetek is.

Soha nem tudhatod, hogy mibe szeretsz majd bele!

Játssz valamilyen hangszeren! Kép forrása: tumblr, zekaidurali

Ha zenélsz, azzal nem csak a lelkednek, de a testednek is jót teszel. A zene ugyanis stimulálja az agyadat, és azon túl, hogy a hangulatodra is nagy hatással van, ha játszol, igénybe is veszed az agytekervényeidet.

Számos kutatás bizonyította már, hogy ha megtanulsz valamilyen hangszeren játszani, azzal nagy mértékben javíthatod a memóriádat, hiszen azt gyakorlod, hogyan tudj kottából olvasni, egy teljesen újfajta, más rendszert elsajátítani.

A memóriádon kívül a zene segít a türelem gyakorlásában, növeli a kitartásodat és könnyebben tudsz majd tőle koncentrálni, hiszen egy teljesen új hangszert megtanulni rengeteg időbe és figyelembe kerül.