8 zseniális lifehack, ami megkönnyíti az életedet

Szirák Viki
Írta: ,

Nincs otthon konzervnyitó, de valahogy muszáj felnyitnod a dobozt a vacsorához? Tönkrement a vasalód, de az inged gyűrött, és holnap szükséged lesz rá? Ma már szinte minden létező problémára találhatsz egy klassz lifehacket, mi pedig elhoztuk neked a kedvenceinket!

A karcos lemez és a banán

Bár ma már a legtöbben pendrive-ot használnak, valószínűleg a te otthonodban is számtalan régi CD- és DVD-lemez található. Ezeken családi fotók, felvételek, akár a kedvenc filmjeid vannak, amiket biztosan te sem szeretnél elveszíteni. Ha viszont a lemez karcos lett, egy banán segítségével kijavíthatod a hibát!

A gyümölcsöt hámozd meg, majd a héj belső felével óvatosan dörgöld meg a karcos oldalt, ezek után pedig töröld át egy szálmentes ruhával. Végül pedig ablaktörlő folyadékkal fuss át rajta, mielőtt egy tiszta ruhával szárazra törlöd ismét.

3 perc alatt hideg ital

Veled is megesik, hogy váratlanul beállítanak vendégek, a hűtőben pedig nincs behűtve semmilyen üdítő? Ilyenkor 3 perc alatt is lehűtheted az italokat egy apró kis trükk segítségével.

Egy tálba tölts nagyon hideg vizet (ha van otthon jégkockád, azt is tedd bele), egy-két kanál sót, majd ezt kevergesd meg, míg fel nem oldódik. Utána tedd bele az üvegeket, és három perc múlva már hideg is lesz az ital!