Pofonegyszerű zero waste trükkök, amiktől nem kell megváltoztatnod a napi rutinodat

Nagy Niki
Írta: ,
Pofonegyszerű zero waste trükkök, amiktől nem kell megváltoztatnod a napi rutinodat

Környezettudatosnak lenni nem bonyolult, pedig a legtöbben azért nem változtatnak, mert úgy gondolják, fenekestül fel kellene forgatniuk az életüket, hogy jót tegyenek a bolygónak is. Ez viszont egyáltalán nem így van – apró változtatásokkal is rengeteget lehet elérni, sőt, ha ezeket mindenki megtenné, már nem is beszélhetnénk apró változtatásokról. Az alábbi tippek például abban segítenek, hogy kevesebbet pazarolj, és kevesebb hulladékot termelj a mindennapjaidban.

1. trükk: vásárolj kevesebbet!

Persze, jól néz ki a dugig tömött hűtő, és lehet, hogy a boltban megkívánod a karalábét, de tényleg szükséged is van rá? Úgy indulj el vásárolni, hogy pontosan tudd, mire van szükséged, és mit fogsz venni, ne engedj a csábításnak, és így biztosan nem rohadnak rád a zöldségek, és nem penészesedik rád a péksüti. Ha egy darabig megfigyeled, mi az, amit végül mindig ki kell dobnod, tudni fogod, miből vásárolj kevesebbet, és mire nincs egyáltalán szükséged.

2. trükk: óvatosan a műanyaggal!

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A műanyag lett 2019 mumusa, a csapból is az folyik, mennyire káros, ha sokat vásárolsz belőle – nem is véletlenül! Jelenleg a műanyagszennyezés az egyik legnagyobb globális probléma, a bolygó és a rajta élő állatok és növények életét is megkeseríti, ráadásul visszajut a saját szervezetünkbe is, ahol jót biztosan nem tesz vele. Ezért ahol teheted, dönts a műanyag vásárlása ellen: a legegyszerűbben például bevásárlásnál tudod megoldani, hogy viszel magaddal saját táskát, és abba pakolsz, valamint a zöldségeknek és gyümölcsöknek viszel újrahasználható zacskókat, vagy direkt erre gyártott tasakokat. Nagyon egyszerű, mégis rengeteget segítesz vele!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv