Vizes hajjal párna nélkül? Így aludhatsz jól a nagy melegben

Bodnár Alexa
Írta: ,
Vizes hajjal párna nélkül? Így aludhatsz jól a nagy melegben

Kép forrása: taginstant.com

A hőség általában nem csak nappal, de éjszaka is okozhat problémát. Sokan vagyunk úgy, hogy nem tudunk békésen és nyugodtan aludni nyáron, ha elviselhetetlenül meleg van. Hogy ki tudjuk aludni magunkat ilyenkor is, érdemes megfogadni néhány egyszerű tippet, amellyel gondtalanabbá tehetjük az éjszakáinkat.

 
 
 
 
 
 
Kényelmes ruha Kép forrása: zozo.jp

Az egyik legalapvetőbb szabály a nyugalmas nyári alvásért, hogy a pizsamád legyen nagyon kényelmes, bő és szellős.

A tapadósabb, szűkebb darabokat, selyem és szatén anyagokat kerüld a szezonban, ha nyugodtan szeretnél aludni, helyette válaszd a szellőző pamut és len anyagokat.

Az ágynemű esetében hasonlóan fontos, hogy a kényelmes, szellős anyagokra cseréld a nehezebb, őszi-téli huzatokat, és a takaródat is nyáriasítsd, és használj egy légáteresztő, könnyebb darabot.

 
 
 
 
 
 
Hűtsd le a fejedet Kép forrása: bloglovin.com

Ha a fejednek melege van, akkor sajnos mindenhol meleged lesz.

Ezért nyáron tényleg nem érdemes nyakig felhúzni még a nyári takarót vagy a huzatot sem, de a vastag párnákat is érdemes kiszelektálnod az ágyból.

Ha tudsz csak a matracon aludni, párna nélkül, az a legjobb, de ha kell mindenképpen valami a fejed alá, akkor egy laposabb kispárnát válasz.

Nyáron nyugodtan lefeküdhetsz aludni vizes hajjal is az esti hajmosás után, hiszen meg nem fogsz fázni, és a hajadnak is jót tesz, ha a levegőn szárad néha a hajad.

 
 
 
 
 
 

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!