Villámgyors takarítás a fürdőszobában 5+1 lépésben, a leghatékonyabban

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Villámgyors takarítás a fürdőszobában 5+1 lépésben, a leghatékonyabban

Bár a tavaszi nagytakarítások már lezajlottak, sajnos nem mondhatunk búcsút a rendrakásnak semmilyen évszakban. Már csak azért sem, mert az egyik legtöbb higiéniát igénylő helyiség a családok többségében méltatlanul hátraszorul a listán. Így végezhetsz a leggyorsabban és leghatékonyabban a fürdőszoba takarítással!

Le a polcokról mindent!

Akkor tudsz a leggyorsabban és leghatékonyabban takarítani, ha mindent leveszel a polcokról, és a kád széléről, hiszen így jóval egyszerűbb törölgetni, mintha minden egyes tubust egyesével kellene felemelned.

Amennyiben kevés helyed van, bátran beteheted őket a kádba, vagy a csapba, hiszen ott most nem zavarnak senkit. Ha a polcokról minden lekerült, először is takarítsd le a tükröket, hiszen ezek is legalább fejmagasságban vannak, tehát feljebb a többi megtisztítandó felületnél.

A tükrök után jöhet a polc, a kád széle, valamint a csempék: érdemes először tisztítószeres anyaggal áttörölni, majd vízzel leöblíteni őket. Ezt követően már vissza is pakolhatod – akár csoportosítva is – azokat a tubusokat, amiket rendszeresen használtok, nem járt le a szavatosságuk, illetve nem ürültek ki.

Öblítés

A polcok és az egyéb rakodó részek megtisztítása után ki kell öblítened a csapot és a kádat is.

Mielőtt azonban ezt megteszed, érdemes kívülről is áttörölgetned a felületüket, valamint ha akad még olyan csempézett rész a helyiségben, ami nem a korábban megtisztított csap és kád közvetlen közelében van, most ezek is sorra kerülhetnek.

Ha bármi megfogta a kádat, esetleg vízköves, akkor érdemes az öblítés előtt bepermetezned a választott tisztítószerrel, hogy annak legyen ideje kifejteni hatását.

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra