Túl sok dolgod van? Bebizonyítjuk, hogy megéri kicsit elhalasztani őket

Zabolai Margit
Írta: ,
Túl sok dolgod van? Bebizonyítjuk, hogy megéri kicsit elhalasztani őket

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra, tartja a mondás, mégis van néhány eset, amikor igen is megéri kicsit halogatni a nagyobb teendőket. Ez persze nem jelenti azt, hogy kibújhatunk a kötelességeink alól, de ha okosan osztod be az idődet, sokkal produktívabban térhetsz vissza a feladataidhoz egy kis elodázás után, és ami talán még fontosabb, nem nyűgként, hanem örömmel oldod majd meg a dolgokat.

Keress más témát!

Amikor nem találok ihletet az íráshoz, nekem mindig segít, ha 10-15 percig valami egészen más témával foglalkozom. Megválaszolok egy baráti levelet, elolvasok egy cikket egy tudományos témában, ami mondjuk érdekel, de tudom, hogy írni biztos nem fogok róla, vagy utánanézek annak a receptnek, amit régóta ki akarok próbálni. 

Tapasztalatom szerint, amikor a kiégés határára kerülsz, sokat segít, ha egy egészen kicsit más dolgokkal foglalkozol, mert ettől gyorsan visszajön a lendületed.
Zöld öt perc

Több kutatás is igazolta, hogy 5-10 perc kék vagy zöld szünet segíthet, hogy feltöltődj szellemileg, és nagyobb energiával, több kreativitással állj vissza a munkába. 

A kék és a zöld jelen esetben a vizet és a fákat jelöli. Ha van lehetőséged kicsit kimenni a szabadba, akkor tedd meg, és utána térj vissza a munkádhoz.