Túl magasak a számláid? 4 apró trükk, amivel jelentősen csökkentheted a rezsit

Balatoni Dóra
Írta: ,

Télen, különösen a kemény mínuszok után gyakran előfordul, hogy csak kétségbeesetten fogjuk a fejünket a számlán szereplő összegek láttán. Ilyenkor érdemes jobban átgondolni, mi az, amin tudnánk egy kicsit spórolni. Ha sikerül pár száz forintot megtakarítanunk, már az is eredmény! Cikkünkben összegyűjtöttünk 4 tippet, amit érdemes megfogadnod!

Fürdő helyett zuhany

Télen igazán jól esik nyakig elmerülni a fürdőkádban. Ha csak eszünkbe jut, milyen az, amikor a meleg átjárja testünket, máris jobban érezzük magunkat.

Ám ha átgondolod, ilyenkor mennyi vizet használsz el, akkor hamar rájöhetsz, hogy talán mégis érdemes inkább tusolni. Zuhanyzáskor jóval kevesebb vízre van szükséged, mintha tele engedett kádban áztatnád magad.

Ráadásul emellett a zuhanyzásnak számtalan más előnye van, ha felváltva engeded magadra a hideg-meleg vizet, a keringésed jobb lesz, bőröd pedig szebbé válik.

Húzd ki!

Veled is előfordult már, hogy miután feltöltötted a telefonodat, bedugva hagytad a töltőt? A tévéd akkor is áram alatt van, ha nem is nézed?

Pedig ezek az észrevétlen apróságok igencsak megemelhetik a villanyszámládat, ugyanis akkor is fogyasztanak, ha nem használod őket. Hasonló a helyzet a számítógépekkel is, ha nem használod, ne hagyd úgy órákig, hanem inkább kapcsold le és húzd ki a konnektorból.

Ha teheted, cseréld le az elosztóidat kapcsológombosra, így nem kell a falból kihúznod, elég, ha csak lenyomod a rajta levő gombot.