5+1 tipp, hogy tovább bírja a telefonod akksija

Zabolai Margit
Írta: ,

Kisebb vagyonokat is kiadunk az okostelefonunkra, aztán kényesen vigyázunk, hogy ne karcolódjon a kijelző, vagy ne töltsünk le vírusos alkalmazást. A legtöbbször nem is ez okozza a gondot, hanem az, ami a régebbi mobiloknál is gond volt: tönkre megy az akkumulátor. A Gizmodo nevű weboldal technikai szakértője, Eric Limer összegyűjtötte, mit tehetünk azért, hogy megnöveljük az akksi élettartamát. Meg fogsz lepődni!

Tartsd szobahőmérsékleten!

A telefonok som mindent elviselnek, de az akkumulátorok 0 és 35 Celsius fok között működnek a legjobban.

Igyekezz szobahőmérsékleten tartani a telefonodat: télen ne hordd a külső zsebedben, nyáron pedig ne tedd a kocsiban az ablakba, és a szobában se hagyd a direkt napfényen.

Arra is figyelj, hogy amikor hanyagul ledobod valamelyik otthoni gép – például a számítógép – mellé, akkor nem fog-e túlságosan felmelegedni a kibocsájtott hőtől.

Ne töltsd fel teljesen!

Éjszakára bedugjuk, vagy akár egész hétvégére is a töltőn felejtjük a telefonunkat, pedig – most jön a meglepetés! – a szakértő szerint soha nem szabadna 100 százalékig tölteni a telefon elemeit.

Az sem tesz jót, ha hagyod teljesen lemerülni, de a töltöttség különbség vagyis ha teljesen lemerül, majd teljesen feltölt, szintén nem tesz jót az akkumulátornak.

Próbáld 50 százalékos töltöttségen tartani az akkumulátorodat, és semmi esetre se hagyd a töltőn, ha már 100 százalékon van.

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?