Ki ne dobd! 4 fantasztikus ötlet, amire a törött kaspóidat felhasználhatod

Szabó Erzsébet
Írta: , Frissítve:
Ki ne dobd! 4 fantasztikus ötlet, amire a törött kaspóidat felhasználhatod

Sokan azonnal megválnak a törött kaspóiktól, mások mindent újrahasznosítanak, amit csak a pincében találnak – nos, a cserépedényeket, kaspókat sem érdemes kidobni a kukába pusztán azért, mert megrepedtek, vagy akár ripityára törtek. Izgalmas és látványos dekorációkat készíthetsz a darabokból sőt, akár eredeti funkciójukban is pompázhatnak majd.

1. Bájos mesebirodalom

Ha te is imádod a tündérek világát, vagy csak szeretsz úgy tekinteni a kertedre, mint egy miniatűr birodalomra, akkor ezt az ötletet alighanem imádni fogod. Jó hír, hogy a kisebb-nagyobb cserépdarabokat egyaránt újrahasznosíthatod, és tényleg csak a fantáziád szabhat határt a kivitelezést illetően. A mesebirodalom kiépítésekor értelemszerűen alulra kell a legnagyobb cserépnek kerülnie, majd felfelé haladva egyre kisebb darabokat, cserepeket kell felhasználnod az építkezés során.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A biztos tartásról kisebb kövek és a föld gondoskodik, amik egyúttal a takarást is jelentik a megfelelő helyeken. Profi szinten készíthetsz lépcsőket, házakat, de a kiegészítőket készen is megveheted. Szabadtéren érdemes kerámia alapanyagokat vásárolnod, a festett fa kevésbé időtálló, ám utóbbi remek szolgálatot tehet a fedett teraszokon, vagy éppen a lakásban. Az ültetés során természetesen vedd figyelembe, a választott növények mekkorára fognak nőni – itt nem szerencsés, ha túl nagyok lesznek, hiszen eltakarják az apró részleteket.

2. Fűszerkertben is segítség lehet

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A kiskertekben, vagy a fűszernövények között is nagy segítséget jelentenek az aprócska táblák, főleg akkor, ha sokféle növényt ültettél. Bár ezek többségét ránézésre is könnyű megismerni, már csak dekoráció miatt sem rossz ötlet elnevezni őket. Erre remek lehetőségeket kínálnak a cserepek, akár a törött darabkák is, hiszen ezek remekül bírják az időjárás viszontagságait, alkoholos filccel pedig igazán egyszerű rájuk írni a neveket. Egyszerűen csak tedd a darabakákat a leszórt magok, elültetett növénykék mellé, vagy szúrd bele őket a földbe, és már el is készültél!

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?