Te is utálsz vasalni? 4 tipp, amivel akár teljesen búcsút inthetsz ennek a házimunkának

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A vasalást nem sokan sorolják a kedvenc otthoni teendőik közé, bár vannak, akik pont a monotonitás miatt szeretik. Tény, hogy filmet is nézhetsz, hangos könyvet is hallgathatsz, miközben vasalsz, de ha nagyon utálod ezt a rutint, akkor az alábbi tippekkel akár teljesen megszabadulhatsz tőle.

Minden a vásárlásnál kezdődik Kép forrása: MiraMstock/Depositphotos

Rengeteg múlik azon, hogyan választod ki a ruháidat, hiszen vannak olyan anyagok és fazonok, amiket egyszerűen teljesen felesleges vasalni. Nyilván az élükre igazított blúzok és ingek nem ide tartoznak, de például a sztreccs farmerek, cicanadrágok és a kötött pulóverek igen.

Persze, nem azt mondjuk, hogy kifejezetten a vasalás szükségessége alapján döntsd el, megveszel-e egy ruhát vagy sem, de ha nagyon utálod ezt a rutint, akkor érdemes mérlegelned.

Ha valami már akkor gyűröttnek tűnik, amikor felpróbálod, akkor biztos lehetsz benne, hogy vasalnod kell majd...

A mosás is kulcsfontosságú Kép forrása: Fotofabrika/Depositphotos

A mosás szempontjából akkor teszed a legjobbat magaddal, ha nem tömöd tele a mosógépedet. Minél több ruhát teszel ugyanis a dobba, annál nagyobb eséllyel fognak meggyűrődni, és még a gondos teregetés ellenére sem lesznek azonnal viselhetőek.

Ezt a hibát azért is érdemes elkerülni, mert így még azok a ruhák is összegyűrődnek, amiket egyébként nem lenne szükséges vasalnod.

Ami a mosási programot illeti, a magas fordulatszámú centrifugázás nem tesz jót, ha nem szereted a vasalást. Érthető módon ez is összegyűri a ruhákat, ha tehát elkerülnéd ezt a rutint, alacsonyabb fordulatszámú centrifugázást érdemes választanod.

És sose hagyd állni a ruhákat, miután végzett a gép!