5 dolog, amit rosszul csinálsz mosogatás közben

Nagy Niki
Írta: ,

A mosogatás elég egyszerű dolognak tűnik, pedig korántsem biztos, hogy jól csinálod – lehet, hogy tudnád környezettudatosabban, gyorsabban vagy egyszerűbben is, ha ismernéd ezeket a tippeket. Az alábbi trükkök segítenek abban, hogy mind kézzel, mind mosogatógéppel egy kicsit hatékonyabban mosd el az edényeidet.

Figyelj rá, milyen sorrendben mosogatsz! Kép forrása: pexels.com

A legcélszerűbb, ha a legkevésbé koszostól és zsírostól haladsz a legzsírosabb felé, hiszen ilyenkor nem fogod a makacs, ragadós anyagokat tovább vinni a tisztább edényekre is.

A legzsírosabb darabokat hagyd a végére, még akár be is áztathatod őket, ha úgy gondolod, hogy egyszerűbb lesz megbirkózni velük így.

Sem kézzel, sem a géppel nem tudsz rendesen elmosni egy olyan edényt, amire rászáradt az ételmaradék.

Hiába tűnik egyértelműnek, rengetegen használnak el feleslegesen sok vizet ilyenkor, hiszen megpróbálják levakarni az odaszáradt ételt, a mosogatógép pedig általában nem tud vele megbirkózni.

A legegyszerűbb, ha használat után rögtön letörlöd azt, ami egyébként rászáradhatna, így nem kell később vért izzadni azzal, hogy levakard róla.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!