4 természetes tisztítószer, ami tökéletesen oldja a koszt – Elkészítési útmutatóval

Boros Mariann
Írta: ,
4 természetes tisztítószer, ami tökéletesen oldja a koszt – Elkészítési útmutatóval

A különböző kétes összetevőjű bolti vegyszerek helyett használj háztartásodban természetes eredetű, hatékony tisztítószereket. Amilyen hatásosak, olyan olcsók is, néhány egyszerű összetevő variálva az egész lakást csillogóvá teheted. Megmutatjuk, hogyan!

Ecet a fürdőszoba ragyogásáért Kép forrása: stylemepretty.com

Ha a fürdőszoba takarításáról van szó, az ecetet egyszerűen verhetetlen.

Remek vízkőoldó: a tömény ecetet egy szivacsra csöpögtetve kisuvickolhatod vele a kádat, nem csak vízkőlerakódást tünteti el, de szép fényes lesz a felület is tőle.

Öntheted közvetlenül a wc-be, mivel fertőtlenítő hatású, nem is kell más erős vegyszert használnod, akkor sem, ha nagyon ügyelsz a megfelelő higiéniára – ha kisgyereked van, aki előszeretettel nyúlkál a wc-kagylóba.

A csaptelepeket és a csempét is újjá varázsolhatod, ha közvetlenül vagy akár 1:1 arányban vízzel keverve használod, de még a tükrök fényezésére is kiváló.

Egy liter ecet kétszáz forintnál sehol nem kerül többe, és 3-4-szeri nagy generál fürdőszoba takarításhoz biztosan elég lesz, és még a környezetet sem károsítod vele, saját és családod egészségéről nem is beszélve.

Citrommal a hófehér ruhákért és friss illatokért Kép forrása: diy-decorator.com.au

A citromot is sokféleképp felhasználhatod, ha a háztartásról van szó.

Fehér ruhák mosásakor egy fél citrom kifacsart levét öntsd a mosószeradagoló fakkba, és segít visszanyerni azok eredeti, hófehér színét, ugyanakkor kellemes illatot kölcsönöz a ruháknak.

Fertőtlenítő hatása is érvényesül, ha az öblítő rekeszbe is teszel néhány csepp citromot, egy üres szórófejes flakon segítségével, vízzel keverve pedig könnyedén fertőtlenítheted a kilincseket, konyhai felületeket is, anélkül, hogy vegyszert használnál.

Ha a bőrödön van valami makacs elszíneződés (például könyök tájékon), egy fél citrommal dörzsöld be, és megszabadulsz a foltoktól.