Természetes, pénztárcabarát csodaszer a konyhából! Így használd az ecetet a fürdőben is

Boros Mariann
Írta: ,

Habár ma már rengeteg féle tisztító- és takarítószer áll rendelkezésre, egyre többen vannak, akik ilyen téren is inkább a természetesebb megoldásokat részesítik előnyben. Ha te is közéjük tartozol, valószínűleg már magad is próbáltad az ecetet, cikkünkben azt vettük sorra, miként veheted hasznát a fürdőben. 

Vízkő ellen

Ha az agresszív vízkőoldóktól ódzkodsz, remek alternatíva lehet az ecet, mely nem csak a vízforralóval képes csodát művelni, de a wc-ben vagy a fürdőkádban lévő makacs lerakódásokkal is felveszi a harcot.

Nem mellesleg az ára is sokkal kedvezőbb, mint a boltok polcán sorakozó, csodaszernek titulált készítmények.

A 10%-os ecet is kellően hatásos, ha legalább fél óráig áztatod vele a kádat vagy a vécécsészét – a vízkő mértékétől függően egy-két decit szükséges közvetlen a vízköves területre önteni. Ha a csempét szeretnéd vízkőteleníteni, hígítsd egy-egy arányban vízzel, és úgy törölgesd át egy rongy segítségével.

Takarítás közben mindenképp használj gumikesztyűt, ugyanis töményen, nagy mennyiségben a bőrödet is irritálhatja, valamint érdemes közben nyitva hagyni ajtót, ablakot, hogy szellőzzön a helyiség. Az ecetet elegendő ne keverd más takarítószerekkel, nem tudhatod, milyen reakcióba lépnének egymással.

Mosáshoz

Vízlágyító, fertőtlenítő tulajdonságainál fogva az ecet a mosáshoz is nagyszerű választás. Ha makacsabb folt van a ruhán, már mosás előtt érdemes ecetes vízben áztatni, 10%-os ecet esetén egy liter vízhez adj 2 decit.


5 dolog, amire az alufóliát használhatod, és sose jutott volna eszedbe


Segítségével még a bor- és tintafoltot is kiszedheted, ha csupán az áztatás kevésnek bizonyul, egy tiszta szivacsot itass át tömény ecettel, ha ezzel dörzsölöd a foltot, biztos lehetsz a sikerben.