Te hogy tárolod a zöldséget és gyümölcsöt? Ahogyan kellene, hogy sokáig frissek maradjanak

Szirák Viki
Írta: ,
Te hogy tárolod a zöldséget és gyümölcsöt? Ahogyan kellene, hogy sokáig frissek maradjanak

Kép forrása: unsplash

Sokan úgy gondolják, a zöldségek és gyümölcsök akkor maradnak a legfrissebbek, ha a hűtőben tartjuk őket. De azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Míg sok olyan élelmiszer létezik, aminek hidegben a helye, addig vannak, amik ettől csak veszítenek a minőségükből. Eláruljuk, hogyan tárold az alábbi zöldségeket és gyümölcsöket.

Nem könnyű kitalálni, hogyan tárold a petrezselymet, hogy az két nap múlva ne száradjon ki, vagy ne változzon sárgás-barna színűvé.

Az egyik legjobb megoldás az, ha az alapos átmosás után papírtörlővel felitatod róla a vizet; de ne dobd el a nedves papírt!

Helyette csomagold bele a petrezselymet, és ezt teljes egészében tedd bele egy légmentes zacskóba, majd helyezd be a hűtőbe.

Ezáltal épp annyi nedvességet fog felszívni a levelekbe, amennyire szüksége van, és 3-5 napig friss marad!

A paradicsomok eredetileg melegebb éghajlatról származnak, ezért a hideg hűtőben nem érzik jól magukat.

Minden szempontból csak rosszul jársz ezzel a tárolási móddal, hiszen veszít az ízéből, a színe is megváltozik, sőt, a textúrája is rosszabb lesz.

A paradicsom általánosságban a szobahőmérsékleten marad friss, de ha már látod, hogy nagyon érett darabról van szó, érdemes lehet olyan helyet keresni a lakásban, ami hűvösebb, mint a többi.

Ilyen lehet egy pince, vagy akár a spájz sarokrésze. A lényeg, hogy 21 fok alatt legyen, mert így plusz két napot nyerhetsz!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!