Tavaszindító praktikák – hangolódj te is a meleg hónapokra!

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Nem nehéz ráhangolódni a tavaszra, ha odakinn éppen süt a nap, és a hőmérő higanyszála is egyre magasabbra kúszik. Szerencsére mindig tovább lehet fokozni a hangulatot, mutatunk néhány tavaszindító praktikát!

Főzz friss alapanyagokkal

Ismét nyitnak a piacok, zöldségesek, de legalábbis garantáltan nagyobb választékkal állnak a rendelkezésedre.

Végre elfelejtheted a mélyhűtött, konzervbe zárt, vagy a gondosan bezacskózott gyümölcsöket és zöldségeket, jöhetnek a harmatos frissességek.

Ezek nem csak jóval egészségesebbek, hanem sokkal finomabbak is, ráadásul alapjaiban változtatják meg az étkezésedet.


Főznél? 9 tipp a zöldségek elkészítéséhez


Óriási segítséget nyújtanak a diétázóknak, azoknak, akik szeretnének leadni néhány kilót, de mindenkinek támogatják a védekezőképességét.

Végre nem lehet ráfogni az unalomra a nassolást és a hízást, most már tényleg ideje változtatni! Egyébiránt vásárlás nélkül is örömteli a piacon nézelődni, főleg akkor, ha a melengető napsugarakat ugyancsak sikerül elkapnod.

Tavaszi nagytakarítás másként

Nem mintha a takarítás olyan nagy élmény lenne, de a tavaszi rendszerezéssel azért kicsit más a helyzet.

Eleve nagy előny, hogy végre úgy tudsz port törölni, hogy nyitva van az ablak és az ajtó, tehát nem száll vissza minden azonnal a frissen megtisztított polcokra.

Ezen felül is fokozza a hangulatot, hogy tavasszal, a takarítás során a megszokott rutinokon felül újak is előtérbe kerülnek.

Ideje kikapcsolni a fűtést, ami után fel lehet tenni az új függönyöket, de a terítőket, az ágyneműt is ajánlatos vidámabb, élénkebb színű és könnyedebb anyagú változatra cserélned.

Ez már alapjaiban megváltoztatja a lakás hangulatát, amit egyébként még tovább fokozhatsz néhány tavaszi, húsvéti dekorációs elemmel, illatozó jácinttal, vagy éppen egy csokor tulipánnal.