5 hely a lakásban, amit oltári nagy hiba kihagyni a tavaszi nagytakarításkor

Zabolai Margit
Írta: ,
5 hely a lakásban, amit oltári nagy hiba kihagyni a tavaszi nagytakarításkor

Kép forrása: unsplash.com

Az ablakok lemosása és a szőnyegek kitisztítása jó kezdet, de a szakértők szerint nem ajánlott itt leállni, ha tavaszi nagytakarításról van szó. Az évnek ebben az időszakában érdemes egy kis extra figyelmet fordítani az elhanyagolt helyekre is, amikről egyébként könnyen megfeledkeznél, pedig mágnesként gyűjtik a koszt és az allergéneket.

1. Mosó- és szárítógép

Lehet, hogy a ruháid mennyei tavaszillatúak, de ne hagyd, hogy az öblítő megtévesszen! Ezekben a berendezésekben sajnos nagyon könnyen megtelepszik a penész, hiszen a nedves, nehezen kiszáradó alkatrészek és a meleg tökéletes körülményeket teremtenek ehhez. Tisztítsd meg a kiszedhető szűrőket, vedd ki a mosószer-adagolót, áztasd be meleg, ecetes vízbe és alaposan sikáld át egy apró kefével. Ha a gépbe egy adag ecetet öntesz, és elindítasz egy magas hőfokú mosást ruhák nélkül, az is sokat segít, de használhatsz kifejezetten erre a célra kapható tisztítószereket is.

2. Lámpák, csillárok, egyéb fényforrások

Lehet, hogy a lakás már olyan tiszta, hogy a legerősebb fénnyel megvilágítva sem találni egyetlen porszemet sem, de vajon a fényforrások is pormentesek?

Töröld le a csillárokat, az állólámpákat és az izzókat is, és meg fogsz lepődni, mennyivel világosabb lesz a lakás, amikor legközelebb felkapcsolod a lámpákat!

Természetesen ügyelj a biztonságra, száraz ruhát használj a portörléshez, vagy ha nedves ruhára van szükség a szennyeződések eltávolítására, akkor először mindenképpen áramtalaníts!

3. Kisebb konyhai eszközök

Ott ülnek a konyhapulton, napi használatban vannak, talán néha át is törlöd őket, de ez nem jelenti azt, hogy alaposan meg is lennének tisztítva. Mosd ki, forrald át, fertőtlenítsd a kávéfőzőt, a szendvicssütőt, a kenyérpirítót vagy a gyümölcscentrifugát, hiszen az apró élelmiszer-maradékok szintén a baktériumok melegágyai lehetnek, és az ilyen szennyeződéseknek semmi keresnivalója nincs a konyhapulton, ott, ahol az ételeidet készíted!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!