Tavaszi nagytakarítás: 10 felesleges kacat, aminek semmi helye az otthonodban

Göcző Nóra
Írta: ,
Tavaszi nagytakarítás: 10 felesleges kacat, aminek semmi helye az otthonodban

A tudomány mai állása szerint az ember a majomtól származik, de én biztos vagyok abban, hogy van némi közünk a hörcsögökhöz is. Elképesztő, hogy még egészséges keretek között is mennyi felesleges kacatot vagyunk képesek felhalmozni otthonainkban. Egyik-másik használati tárgyon még az árcédula is rajta van, de már a megvásárlás napján a fiókba került, ahol azóta is a sorsára vár.

Világszerte népszerű közösségi játék a „Szabadulj meg 50 felesleges tárgytól egy hónap alatt”, melynek lényege, hogy minden nap 1, legfeljebb 2 olyan tárgyat dobnak ki a résztvevők, melyre semmi szükségük. A játékhoz bárki csatlakozhat. Még jobb, ha a kidobásra ítélt tárgyakat újrahasznosítjuk vagy elajándékozzuk valakinek, akinek még jól jöhet. A könyveket, DVD-ket, régi magazinokat például tilos a kukába dobni!

Antikváriumok, piaci árusok szívesen átveszik ezeket, mert rengeteg hasznos, másokat még szórakoztató tartalommal bírnak. Budapesten is működik olyan „önkiszolgáló bolhapiac”, amely a hét minden napján nyitva van és a megunt tárgyakat be lehet vinni eladásra. Csak egy polcot kell bérelni a boltban, beárazni a holmikat és az alkalmazottak értesítenek, ha valami elkelt. Mások szívesen fényképezik le az otthon csak porfogóként funkcionáló tárgyaikat, majd egy online aukciós oldalon megválnak tőlük.

Valóban kényelmes vagy csak a helyet foglalja? Kép forrása: apartmenttherapy.com

Díszpárnák, takarók: a fogasnak használt szoba kerékpárnál is szomorúbb látvány egy nappaliban, amikor a hatalmas, széles kanapén egy tenyérnyi hely marad leülni, mert a teljes bútort párnák és plédek, takarók lepik el.

Selyem, pamut, kerek, hosszú, kicsi, nagy, mintás, egyszínű és még sorolhatnánk mennyiféle létezik, melyek egyedül is tökéletesen feldobnák az ülő alkalmatosságot, egyszerre felpakolva viszont a káoszra emlékeztetnek.

Válassz ki két, legfeljebb három kedvencet, a többitől szabadulj meg és vidáman nyújtózz végig a visszakapott kanapén!

A valamire még jó lesz kategóriába sorolt tárgyak 99,9 százaléka soha nem lesz jó semmire. Csak is a „ha kidobom, rögtön szükségem lesz rá” szindróma nevű betegség miatt tartod meg ezeket.

Bízz magadban, meg fogod oldani!

Ha kidobtad, de holnap pont kellene (nem fog), akkor kreatívan kitalálsz valami mást helyette, az élet biztosítani fogja számodra, amire szükséged van.

Ne hagyd, hogy a használati tárgyak használjanak téged. A felesleges kacatok csak gúsba kötik az energiádat és még a helyet is foglalják. Ürítsd ki a mindenes fiókod!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv