5+1 tanács kezdő konyhatündéreknek ‒ Sorrend, idő, takarékosság és egyebek

Sütő Gyöngyi
Írta: ,
5+1 tanács kezdő konyhatündéreknek ‒ Sorrend, idő, takarékosság és egyebek
Összeválogattunk néhány ötletet, amelyek megkönnyíthetik a konyhai feladatokat, és általuk még időt is spórolhatsz magadnak. Elsősorban kezdő háziasszonyoknak szánjuk tippjeinket, de reméljük, hogy a gyakorlottabb konyhatündéreknek is tudunk újat mondani, ha elolvassák cikkünket.
A hozzávalók

Gondold át, hogy mi minden szükséges ahhoz az ételhez, amit főzni vagy sütni szeretnél. Mindenből van-e otthon kellő mennyiségben? 

Nehogy akkor derüljön ki, hogy nincs liszt, amikor már a tojásfehérjét felverted! Szerezz be mindent időben. Ha vásárolni indulsz, előtte mindig tervezd meg és írd fel, hogy mi mindenre lesz szükséged.
Takarékosság
Miután a víz a hozzávalókkal együtt felforrt, vagy az olaj és a párolódó zöldség felforrósodott, állítsd minimálisra a hőfokot, és tegyél fedőt a főzőedényre. Ha valamihez elég annyi víz, amennyi éppen ellepi, akkor ne önts rá többet. 

 
A levest is inkább kevesebb vízzel főzd, és utólag önts még hozzá, hogy a só, a fűszerek és a többi összetevő aromája jól elkeveredjen. 
 

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!