Az én házam az én váram – 5 tanács a betörők ellen

Jankovics Anna
Írta: ,
Az én házam az én váram – 5 tanács a betörők ellen

Van egy mondás: ha beengedsz valakit az otthonodba, az életedbe engeded be. Vannak várt vendégek, és vannak váratlanok – a tolvajok - is, de ne higgyük, hogy csak ez utóbbiak jelentenek veszélyt.

Betörőbarát rejtekhelyek

Ezek azok a helyek, amit egy betörő az első körben feldúl. Ilyen például a szekrény, az ágy, ágynemű, a régi pénztárcák, malacperselyek, kaspók.

Megoldást jelentenek a lakásban azok a helyek, amik nehezen érhetők el, nagy csörömpöléssel jár, ha idő hiányában fel akarják dúlni a helyet.

Lehet otthon széfet is tartani, akár befalazva, de ha emeleti lakásban lakunk, olyan széf is megteszi, ami nagy és mozdíthatatlanul nehéz.

A nyári kedvenc vadászterület: a strand

A nagy tömegben senkinek nem tűnik fel, ha valaki elemel egy táskát. Nehezíti a helyzetet az, hogy a lopást csak akkor vesszük észre, amikor hazaindulunk – azaz, későn.

Az egyetlen, mindenki számára megnyugtató megoldás, ha használjuk az értékmegőrzőt.

Ha most vicces akarnék lenni, az is megoldás, ha visszük a nagyit, a csomagokra ültetjük. Ám jobb megoldásnak tűnik, ha nagyobb csapattal megyünk, így folyamatosan biztosított a felügyelet, ha egymást váltva megyünk a medencébe.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!