Mikor takarítottál itt utoljára? 5 hely, aminek a tisztításáról mindenki elfeledkezik

Zabolai Margit
Írta: ,

Össze kellene porszívózni, de nehezen veszed rá magadat a dologra? Csak olvasd végig a cikkünket, és garantáljuk, hogy azonnal motivációt kapsz, hogy kitakarítsd az egész lakást, még ott is, ahol eddig talán eszedbe sem jutott.

Oké, lehet, hogy most már kezdünk kicsit mániákusnak tűnni, és lehet, hogy azt gondolod, kicsit őrültnek kell lenni ahhoz, hogy az ember időről időre átmossa fertőtlenítős vízzel, vagy áttörölje fertőtlenítőkendővel a kulcsait, de valójában van értelme a dolognak.

Az NSF egy vizsgálata során 22 otthont monitorozott, és a kulcscsomókon fekália, penész és gomba nyomait találták.

Ha pedig belegondolsz, hogy milyen könnyen előfordul, hogy lefekvés előtt még gyorsan ráfordítod a zárat, aztán aludni mész, anélkül, hogy kezet mosnál – ugye, hogy nem is tűnik olyan rossz ötletnek időnként megtörölgetni azokat a kulcsokat?

Ha kisállatot tartasz, akkor nyilván tudod, hogy ez valamivel nagyobb figyelmet követel meg, többször érdemes takarítani, felmosni a padlót és tisztán kell tartanod kedvenced fekhelyét.

De ne feledkezz meg a játékairól sem!

Az NSF szerint a kisállatok tálkái a top 5 leggyakrabban szennyezett eszközök között vannak a lakásokban, de a játékaikon is lehet gomba, penész és staphylococcus is. Ezek egyrészt négylábú barátodra, másrészt a házban élőkre is veszélyt jelentenek.

A tálkákat érdemes minden este meleg, szappanos vízzel kimosni, hetente egyszer pedig fertőtleníteni, a játékokat szintén szappanos vízzel érdemes rendszeresen tisztítani, vagy akár a mosogatógépbe is betenni, a puha, mosható játékokat pedig havonta érdemes a mosógépbe dobni.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv