Villámgyors takarítás a fürdőszobában 5+1 lépésben

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Villámgyors takarítás a fürdőszobában 5+1 lépésben

Bár a tavaszi nagytakarítások már lezajlottak, sajnos nem mondhatunk búcsút a rendrakásnak semmilyen évszakban. Már csak azért sem, mert az egyik legtöbb higiéniát igénylő helyiség a családok többségében méltatlanul hátraszorul a listán. Így végezhetsz a leggyorsabban és leghatékonyabban a fürdőszoba takarítással!

Pakold el a felesleges holmikat!

Nagyon fontos, hogy mielőtt bárminek is nekilátnál, tedd el az elől levő, felesleges ruhadarabokat és textilanyagokat. Ezeknek vagy a szennyesben, vagy a szekrényben van a helyük, s nem csak a rendszerezés végett, hanem azért is, mert könnyen rájuk csöppenhet egy kevés tisztítószer.

S mivel a fürdőszobában szinte kivétel nélkül maró hatású szereket használunk, könnyen kidobásra kerülhetnek a kedvenc darabjaid. Úgyhogy első lépésként tegyél minden textilanyagot félre, beleértve a törölközőket, a köntösöket és a kilépőket is.

Az illemhely tisztítása

Második lépésként érdemes az illemhelyiséggel foglalkoznod, hiszen itt jóval több időt kell hagyni a tisztítószereknek, mint a lakás többi részében.

Jöhet tehát egy gyors törölgetés kívülről, egy kefélés belülről, végül pedig egy öblítés.

Ezt követően önts a vécébe vízkőoldót, vagy fertőtlenítőt – amelyikre szükség van.

Fontos, hogy a tisztítószert már ne öblítsd le, hanem hagyd állni, amíg takarítasz. A vécé körül más dolgod nincs is, mint kiöblíteni a kefe tartóját, majd tisztítószeres vizet tölteni bele.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!