Mikor takarítottál itt utoljára? 5 apróság, aminek a tisztításáról mindenki elfeledkezik, pedig nagyon nem kéne

Írta: ,

Össze kellene porszívózni, de nehezen veszed rá magadat a dologra? Csak olvasd végig a cikkünket, és garantáljuk, hogy azonnal motivációt kapsz, hogy kitakarítsd az egész lakást, még ott is, ahol eddig talán eszedbe sem jutott.

Amikor csendben van, szinte eszünkbe sem jut, amikor pedig letesszük, éppen vendégek fogadására készülünk, szóval megint csak nem jut eszünkbe, hogy vajon mikor takarítottuk meg utoljára a kagylót.

Pedig sokszor akár főzés közben kapod fel, arról nem is beszélve, hogy a kagylóba susogva éppen kellemes, meleg és párás környezetet teremtesz, amiben aztán a baktériumok gyorsan szaporodni kezdenek, és ha nem is feltétlenül maradnak életben egy örökkévalóságig, kinek hiányzik, hogy akár csak röviden is vendégeskedjenek…

Az amerikai Nemzeti Higiéniai Alapítvány (NSF) szerint a konyhai gépek különösen nagy veszélyforrást jelenthetnek, amikor az otthonod tisztaságáról van szó.

Ami azt illeti, a konyhai felületek, különösen amelyek élelmiszerekkel és nedvességgel is érintkeznek, szennyezettebbek, mint mondjuk bizonyos fürdőszobai felületek.

A konyhai mosogatószivacsoknak például 75%-a hordozott szalmonellát és E-colit, míg a fürdőszobai csapoknak csak 9%-a.

A kávéfőző a konyhapulton csücsülve szintén gyűjtőhely lehet, érdemes a konyhapult takarításakor ennek a külsejét is áttörölni, a belső részeket pedig időről időre a gyártó által ajánlott módon fertőtleníteni.