Szúnyogriasztó dekorációk a kiülős estékre

Bodnár Alexa
Írta: ,

A nyár egyet jelent azzal, hogy többet tartózkodunk a szabadban is: ilyenkor jólesik például az estéinket kint tölteni, ücsörögni, vacsorázni vagy borozgatni a kertben, az erkélyen. Sajnos a szúnyogok is örökös társak a nyáresti kinti ücsörgéseken, ezért érdemes egy-két riasztó megoldást eszközölni, hogy távol tartsuk őket. Ehhez szerencsére nem kell vegyszereket használni, hiszen rengeteg természetes, aromás növény van, amit a szúnyogok nem szívlelnek igazán. Ezekből pedig nem csak hasznos, de szép dekorációkat is készíthetsz a kerti asztalra.

Levendula Kép forrása: woohome.com

A gyönyörű lila virágos levendula természetes riasztója a szárnyas kis vérszívóknak, emellett pedig gondoskodik arról, hogy friss illat legyen a teraszon vagy az erkélyen.

Ebből a virágból készíthetsz gyertyát úgy, ha egy üveg mécsestartóba állítod a levendulaágakat egy gyertya kíséretében, de koszorút is fonhatsz belőle.

Ha nem szeretnéd túlgondolni a dekorációt, egy szép fémkaspóba ültetve is használhatod így a levendulát.

Citrom, citromfű Kép forrása: prettydesigns.com

A citrom és a citromfű szintén olyan növények, amelyek illatát nem szeretik a szúnyogok.

Ezekből készíthetsz olyan asztali dekorációt, amelynél egy befőttes üveg oldalát rakod ki citromkarikákkal, majd egy vékonyabb poharat az üveg közepébe állítasz, feltöltöd ezt vízzel, és teszel bele virágokat.

Ennél is hatékonyabb, ha úszógyertyás mécsestartót készítesz: tölts meg félig vízzel egy befőttes üveget, majd tegyél bele citromfüvet.

Ezután néhány karika citromot kell tenned a víz tetejére, majd erre jön az úszómécses, végül pedig fel kell töltened az üveget még egy kis vízzel.