5+1 házi praktika a szúnyogok ellen

Scheftsik Tamás
Írta: ,
5+1 házi praktika a szúnyogok ellen

A szúnyogok elleni védekezés korántsem egyszerű feladat, de persze nem lehetetlen. Mindegy, hogy bio vagy vegyi védekezést választunk, a lényeg az, hogy ne feledkezzünk meg róluk, különben vakargathatjuk a kezünket, lábunkat, talpunkat, fülünket egész álló nap.

Kakassarkantyú

Ha legközelebb tavasszal kertészet közelében jársz, akkor szerezz be ebből az igénytelen, de nagyon mutatós növényből néhány tövet. A kakassarkantyúnak ugyanis van egy olyan áldásos tulajdonsága, hogy nagyon illatos, és ezt az aromát a szúnyogok nem viselik.

Ezzel tökéletesen vegyszermentesen veheted fel a küzdelmet a kis vérszívók ellen. Még most is találhatsz ilyen növényt, nem kell megvárnod, amíg újra tavasz lesz. Érdemes az ablak közelében elhelyezni: egyrészt kívül tartja a hívatlan látogatókat, másrészt a növény szereti a fényt, így ezen a helyen jobban fejlődik.

Beszélgetéshez

A kertben eltöltött kellemes esti órákhoz nagyban hozzásegíthet minket a rovarlámpa is. Ez az UV-fénnyel működő csapda azért hatásos, mert minden rovar vonzódik a fényhez.

Erre építve a szúnyogok is megindulnak a forrás felé ahol, a biztonságosan elhelyezett nagyfeszültség elégeti őket.

Egyetlen hátránya a lámpának, hogy nem tud különbséget tenni a rovarok között, így a hasznosakat is felperzseli.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!