5+1 bevált tipp a szódabikarbóna használatára

Dienes Petra
Írta: ,

A szódabikarbóna egy igazi, univerzális csodaszer, amit számtalan dologra használhatsz a beauty témakörtől a takarításig bezárólag. Egy igazi kötelező háztartási dolog, ami minden nőnek óriási hasznára van. Nézzük hát, mi mindenre is jó pontosan és hogyan kell alkalmazni.

Légfrissítés Kép forrása: ittybittyimpact.com

Fertőtlenítő hatásának köszönhetően még a levegőt is tisztítja és friss illatot kölcsönöz neki. Használhatod szilárd és folyékony formában is. Ha az egyszerűbb megoldást választod, akkor a port csak tedd egy befőttes üvegbe és a tetejére csinálj lyukakat, majd egyszerűen tedd az eddigi illatodítód helyére (ha nem találod elég elegánsnak, akkor díszítsd kicsit fel az üveget).

A másik módszer sem túl bonyolult, egy olyan műanyag üvegbe tegyél fele-fele arányban vizet és szódabikarbónát, amiből tudsz spriccelni, rázd kicsit össze, és már kész is! Ezzel csak fújj be a szobákba ugyanúgy, mintha légfrissítővel tennéd.

Ha pedig szeretnél még egy kis plusz illatot, akkor tegyél a folyadékba néhány csepp természetes levendula olajat és már kész is a csodás, bio légfrissítő!

Sötét bőrfoltok ellen Kép forrása: dailymail.co.uk

Elég gyakori eset, leginkább a barnább bőrű nőknél, hogy a szem alatti rész sötétebb, mintha karikás lenne. Ezzel a problémával elég nehéz megbirkózni és a leghatásosabb „szerek” ilyenkor az alapozó és a korrektor.

Azonban ha rendszeresen radírozod ezeket a bőrfelületeket szódabikarbónával, az nagyon sokat segít a foltok halványításában.

Ez ugyanúgy érvényes lehet a további kényes területekre is, mint például a hónalj. Használd bátran!