5+1 bevált tipp a szódabikarbóna felhasználására

Dienes Petra
Írta: ,

A szódabikarbóna egy igazi, univerzális csodaszer, amit számtalan dologra használhatsz a beauty témakörtől a takarításig bezárólag. Egy igazi kötelező háztartási dolog, ami minden nőnek óriási hasznára van. Nézzük hát, mi mindenre is jó pontosan és hogyan kell alkalmazni.

Sötét bőrfoltok ellen Kép forrása: dailymail.co.uk

Elég gyakori eset, leginkább a barnább bőrű nőknél, hogy a szem alatti rész sötétebb, mintha karikás lenne. Ezzel a problémával elég nehéz megbirkózni és a leghatásosabb „szerek” ilyenkor az alapozó és a korrektor.

Azonban ha rendszeresen radírozod ezeket a bőrfelületeket szódabikarbónával, az nagyon sokat segít a foltok halványításában.

Ez ugyanúgy érvényes lehet a további kényes területekre is, mint például a hónalj. Használd bátran!

Begyulladt szőrtüszők ellen Kép forrása: postris.com

Nőként sokan szenvedünk a szőrtelenítés egyik kellemetlen mellékhatásától, a begyulladt szőrtüszőktől, illetve a visszafelé növő szőrszálaktól.

Bizonyára Te is hallottál már róla, hogy ezek ellen nagyon hatásos a bőrradír, de ahelyett, hogy drága termékekre költenéd el a pénzt, inkább vedd elő a fiókból a szódabikarbónát.

Természetes bőrradírként funkcionál, ezzel segítve a szőrszálakhoz való könnyebb hozzáférést. Mindemellett pedig a bőrödet is felfrissíti és csodásan puhává varázsolja egy szempillantás alatt.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján