Szódabikarbóna a szem alatti sötét bőrre? Bevált tippek a szódabikarbóna használatára

Dienes Petra
Írta: ,

A szódabikarbóna egy igazi, univerzális csodaszer, amit számtalan dologra használhatsz a beauty témakörtől a takarításig bezárólag. Egy igazi kötelező háztartási dolog, ami minden nőnek óriási hasznára van. Nézzük hát, mi mindenre is jó pontosan és hogyan kell alkalmazni.

Zsíroldás természetesen Kép forrása: stylemepretty.com

Valószínű, hogy neked is ismerős a koszos, zsírlerakódással szennyezett sütő, amit kész szenvedés kitakarítani!

Azonban ha van egy nagyobb adag szódabikarbónád otthon – gyógyszertárban nagy kiszerelésben párszáz forintért beszerezhető – akkor szerencséd van, ugyanis nem kell tartanod a hideg zsíroldó okozta esetleges sérülésektől, ráadásul a sütődet is könnyen visszavarázsolhatod a régi állapotába, mindenféle toxikus anyag nélkül.

Amellett, hogy eltünteti a makacs szennyeződéseket, a kellemetlen szagokat is simán megszünteti. Mindössze annyi a dolgod, hogy egy vizes szivaccsal mosd át a tisztítandó felületeteket és utána oszlass el rajtuk egy nagyobb adagot a szódabikarbónából. Hagyd 10-20 percig hatni és már kész is!

Begyulladt szőrtüszők ellen Kép forrása: postris.com

Nőként sokan szenvedünk a szőrtelenítés egyik kellemetlen mellékhatásától, a begyulladt szőrtüszőktől, illetve a visszafelé növő szőrszálaktól.

Bizonyára Te is hallottál már róla, hogy ezek ellen nagyon hatásos a bőrradír, de ahelyett, hogy drága termékekre költenéd el a pénzt, inkább vedd elő a fiókból a szódabikarbónát.

Természetes bőrradírként funkcionál, ezzel segítve a szőrszálakhoz való könnyebb hozzáférést. Mindemellett pedig a bőrödet is felfrissíti és csodásan puhává varázsolja egy szempillantás alatt.