Káosz a szekrényedben? Adunk 5+1 tippet, amivel mindig rendet tarthatsz

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Káosz a szekrényedben? Adunk 5+1 tippet, amivel mindig rendet tarthatsz

Rengeteg nő küszködik azzal a problémával, hogy képtelen rendet tartani a szekrényében, miközben órákon át készülődik, hiszen a szetteket a rumli végett gyakorlatilag lehetetlen hatékonyan összeállítani. Mi a megoldás?

Minden a szekrénynél kezdődik
A jó szekrény a kulcsa mindennek, márpedig ha nincs külön hely a gardróbodnak, akkor kénytelen leszel a saját szekrényedben megoldani a tárolást.
 
Ha totális átalakításra szorul a helyiség ezen része, akkor az a legjobb, ha egy hosszú és unalmas délutánon valóban mindent kipakolsz belőle. Így egyúttal meg tudod oldani a takarítást is, amire bizony minden évben legalább egyszer szükség lenne. 
 
Ha van rá mód, itt a kiváló alkalom, hogy bővítsd a szekrényedet akár egy extra polccal, akár néhány praktikusan rögzített fogassal, ezek ugyanis sosem árthatnak. 
Ki a selejttel!
A praktikus pakolás mellett nagyon fontos, hogy a rossz minőségű ruháktól megválj. Nagy eséllyel ezeket egyébként sem hordod, csak sajnálod őket kidobni, de ha rosszul érzed magadat bennük, akkor szükségtelen még évekig tartogatni.
 
A rossz helyen kiszakadt nadrág, a kibolyhosodott pulcsi, vagy a megnyúlt kardigán már sosem fog annyi örömet okozni, hogy érdemes legyen tárolni. 
 
Ha bármilyen okból kifolyólag kötődsz ezekhez a ruhákhoz, képtelen vagy őket kidobni, akkor tedd egy nagy zsákba mindet és gyűrd be a beépített szekrénybe, vagy éppen vidd fel a padlásra a teljes adagot. 
 
Bár kis esély van rá, lehet, hogy néhány év múltán fel tudod őket használni, ám addig se foglalják feleslegesen a helyet.