Szárítógép vásárlásán gondolkozol? 5 indok, amiért imádni fogod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szárítógép vásárlásán gondolkozol? 5 indok, amiért imádni fogod

Kép forrása: brand-google.com

Igaz, hogy a szárítógépek nem éppen a legújkeletűbb készülékek, még nem annyira elterjedtek, hogy minden háztartásban ott legyenek. Te is éppen azon gondolkozol, hogy beruházol egy ilyen masinára? Csak bátorítani tudunk! Az alábbiak miatt te is imádni fogod ezt a praktikus gépet.

Meleget ad Kép forrása: thisoldhouse.com

Az utolsó szempont nem mindenkinek előny, de sokan nem is gondolnak arra, hogy a szárítógép hőt termel. Még az energiatakarékos és kondenzációs szárítók is termelnek hőt, régebbi, kevésbé energiabarát társaikra pedig különösen jellemző ez.

Persze nem úgy kell elképzelned, hogy egy szárítógéppel kifűtöd az egész lakást, de ez a tulajdonság akár előnyös is lehet akkor, ha pl. a fürdőszobádba rakod a szárítógépet, vagy éppen a garázsban találtál neki helyet, ahol egyáltalán nem gond, ha rásegítesz a fűtésre. A szárítógép által termelt hő mintegy melléktermék, tehát olyan energia, amiért nem kell pluszban fizetned. Ugyanakkor ezt a szempontot jó, ha figyelembe veszed a gép helyének tervezésekor, mert nem feltétlenül előnyös éppen emiatt pl. az éléskamrádba állítanod. De ha jól jön egy kis plusz meleg, akkor ezt az előnyét is élvezheted!

Felfrissíti a ruháidat Kép forrása: kyalandkara.com.au

A szárítógépekbe nem csak vízgyűjtő tartályt szereltek, hanem szöszszűrőt is. Igen, jól olvastad, a szöszszűrő egész pontosan a hivatalos elnevezése ennek a hasznos kiegészítőnek.

Ahogy a ruhák forognak a száradás közben, hozzácsapódnak egy rácsos felülethez, ami begyűjti az összes kilógó szöszt, szőr-és hajszálat. Ha idáig sehogy sem tudtál megszabadulni a szőrszálaktól, hiába mostad sokadszorra a kutyád plédjét, akkor ezt a problémát immáron elfelejtheted.

De a szöszösebb ruhádat is megújíthatod pusztán azzal, hogy berakod a szárítógépbe. Nyilván nem lesz újszerű egy szárítás után, de sokkal kevesebb szösz lesz rajta, mint korábban. A szárítógépből kivett ruhák sokkal puhábbak, selymesebbek, mintha teregetted volna őket, és a csipesznyomok sem maradnak meg rajtuk – ez is nagy előny lehet számodra. Ha pedig a kinyúlt, kötött pulcsidba szeretnél új életet lehelni, csak dobd be egy magasabb hőfokú programra! Meglátod, a szálak összeugranak, és olyanok lesznek, mint újkorukban.

Legolvasottabb cikkek

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!