Szárítógép vásárlásán gondolkozol? 5 ok, amiért imádni fogod

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Szárítógép vásárlásán gondolkozol? 5 ok, amiért imádni fogod

Kép forrása: brand-google.com

Igaz, hogy a szárítógépek nem éppen a legújkeletűbb készülékek, még nem annyira elterjedtek, hogy minden háztartásban ott legyenek. Te is éppen azon gondolkozol, hogy beruházol egy ilyen masinára? Csak bátorítani tudunk! Az alábbiak miatt te is imádni fogod ezt a praktikus gépet.

Viszlát pára, viszlát penész! Kép forrása: washerdryercomboz.com

A háztartásokban (különösen ősszel és télen), rettentően gyakori gond a penészesedés. Ha te is küzdesz ezzel a nagyon ragaszkodó gombaféleséggel, ami nem csak visszataszító, hanem veszélyes is az egészségedre nézve, akkor mindenképpen érdemes venned egy szárítógépet. Az tény, hogy nem csak a teregetés során kerül pára a levegőbe, hanem ott a főzés, fürdés sőt, a kilélegzés során keletkező pára.

Ezek azonban elenyészőek tudnak lenni amellett, amit a mosás, szárítás jelent. Egy-egy nagymosás során ugyanis akár 1,5-2 liternyi víz is kerülhet a levegőbe pára formájában. Bár vehetsz párátlanító készülékeket, ami szintén hasznos, a komolyabb változatokat nem kell sokkal kiegészítened, hogy szárítógéppel ajándékozhasd meg magadat. Márpedig utóbbinak több kézzel fogható haszna van, ahogy azt a későbbiekben is láthatod majd.

Ami biztos: a penész esélyét minimálisra csökkented a szárítógép használatával.

Míg nyáron sokan teregetnek a szabadban, addig ez ősszel és télen csak ritkán adott lehetőség. Emiatt a frissen mosott ruhákat a többség kénytelen a szobákban, vagy éppen az egyébként sem túl nagy alapterületű fürdőkben teregetni.

Akármennyire is praktikus a szárítód, egész biztosan helyet foglal és kerülgetni kell. Valószínűleg te is ide-oda tologatod (ha tudod), hogy amikor vendégeket hívsz, ne a pamutbugyid legyen az első, ami fogadja őket. Nos, ezt a gondot teljes mértékben elfelejtheted, ha veszel egy szárítógépet.

Azt nem állítjuk, hogy nem kell helyet beáldoznod, hiszen a gépet valahova el kell helyezned. Azonban az átalakítóknak köszönhetően, ráteheted akár a mosógépedre is, így legalább az alapterületből nem veszítesz. Ráadásul a falbontás miatt sem kell aggódnod, ugyanis a mai készülékek többségének csupán egy konnektorra van szüksége, a szárítás során keletkező vizet neked, manuálisan kell kiöntened.