5 dolog, amit soha ne vegyél meg használtan

Szirák Viki
Írta: ,

Biztosan te is igyekszel spórolni, és alaposan átgondolod, mire mennyit költesz, és honnan szerzed be őket. De míg bizonyos holmikat (például könyveket, asztalt, autót) nyugodtan megvehetsz másodkézből, addig van, amit inkább csak újonnan lenne szabad megvásárolnod! Most eláruljuk, melyek azok a dolgok, amiket semmiképpen se vegyél meg használtan.

Ha jártál már bútorboltban, láthattad, hogy egy igazán jó minőségű matrac nagyon magas árakon fut.

Ezért talán neked is megfordult a fejedben, hogy használtan veszed meg valaki mástól, azonban érdemes kétszer is átgondolnod a dolgot.

Míg a párnahuzatot gyakran mosod, hogy megszabadítsd a baktériumoktól és szennyeződésektől, addig a matracokat sosem; vagyis ilyenkor nem tudhatod, mi bújik meg az anyagban.

Ráadásul a legtöbb középkategóriás matrac 8-10 évig marad jó minőségű, így ha már régóta használta az első tulajdonosa, neked biztosan nem lesz annyira kényelmes.

Nem túl jó ötlet használtan cipőt venni, akkor sem, ha csak néhány alkalommal volt viselve, és ránézésre semmilyen sérülés nincs rajta.

Ugyanis amikor valaki elkezd hordani egy cipőt, az folyamatosan a viselője lábára kezd formálódni; ha egy kicsit befelé dől a bokája, akkor úgy, ha pedig lúdtalpa van, akkor megint másképp.

Ezért amikor használtan veszel egy cipőt, rövidesen érezni fogod, hogy fáj a lábad, és egyáltalán nem kényelmes a lábbelid.

Azért, mert már a korábbi viselője lábára lett betörve, és sajnos a tiéd ezt nem tudja felülírni.