Sárgás foltok a párnán? Mutatjuk, hogyan tüntetheted el

Zabolai Margit
Írta: ,

Friss, illatos huzat, tiszta párna – a garantáltan nyugodt alvás záloga. De mit tegyél, ha a huzatot levéve ronda, sárga foltokat találsz a párnádon? Először is tudnod kell, hogy a legjobbakkal is – ami azt illeti, mindenkivel – megesik, és a jelenség teljesen természetes. És egyben undorító is. Érdemes megszabadulni tőle.

Mik ezek a különös foltok?

Mindegy, milyen huzatot használsz és milyen gyakran mosod, a szennyeződések idővel áthatolnak rajta, és utat találnak a párnád anyagába, ez okozza az elszíneződéseket.

Tényleg sajnáljuk, hogy tőlünk kell megtudnod, de a sárga foltokat izzadtság, nyál és elhalt bőrsejtek okozzák. Egyik sem olyasmi, amin szívesen hajtanád álomra a fejedet.

Fontos azonban megemlíteni, hogy a foltok megjelenésének semmi köze a személyes higiéniához, alvás közben mindenki izzad, mindenki veszít elhalt hámsejteket, és bizony, néha a nyála is folyik mindenkinek, így a foltok megjelenése teljesen normális – de ugyanilyen érthető az is, hogy szeretnél megszabadulni tőlük.

Mire lesz szükséged?

  • 1 csésze por állagú mosószer
  • 1 csésze folyékony mosószer
  • 1 csésze fehérítő
  • 1/2 csésze bórax

A fent leírt összetevőket alaposan keverd össze, majd adj hozzá egy kevés forró vizet, hogy minden jól feloldódjon, és a tisztítószer ne legyen túl tömény, amikor a párnákra locsolod.

Tedd a tisztítandó párnát vagy párnákat a mosógépbe, és tedd melléjük a tisztító folyadékot – vannak olyan mosószeradagolók, amelyeket kimondottan arra találtak ki, hogy a ruhák mellé tedd őket a dobba, ezt is használhatod, de ha nincs ilyened, az is megfelel, ha csak ráöntöd a folyadékot a párnákra.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!