5 hiba, amit a ruháid tárolása során te is elkövetsz, pedig ezzel tönkre is mehetnek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Most már menthetetlenül beköszöntöttek a hideg hónapok, ha idáig nem tetted meg, elérkezett az ideje, hogy te is rendet tegyél a szekrényedben. Nem mindegy azonban, hogyan teszed félre a szezonális ruháidat! A helytelen tárolással minőségükön ronthatsz, élettartamukon pedig rövidíthetsz. Lássuk a leggyakoribb hibákat!

Egymásra halmozod a ruháidat Kép forrása: fashiioncarpet.com

A polcokon sem mindegy, hány holmit raksz egymásra, de a fogasok esetében különösen lényeges, hogy egy vállfára csak egy ruha kerüljön.

Biztos szeretnél helyet spórolni a módszerrel, de sajnos a ruhák minőségén, tartásán rontasz ezzel a praktikával, ugyanis a rétegenként nehezedő anyagok eldeformálják egymást.

Ugyanez igaz akkor, ha lusta vagy begombolni és összezipzárazni a kardigánokat, pulcsikat, kabátokat.

Feleslegesnek tűnik, hiszen meg kell ismétlened a rutint, mikor leveszed őket a fogasról, de eredeti formájukat csak akkor őrzik hosszútávon ezek a csodás darabok, ha a vállfán is úgy mutathatnak, akár rajtad.

 

Mindent felakasztasz Kép forrása: shiragill.com

Egyre inkább népszerűbbek azok a szekrények, amikben több az akasztós hely, mint a polcos tároló.

Ez részben nagyon praktikus, hiszen sokszor áttekinthetőbbé, rendszerezettebbé teszik a szekrényt, azonban problémás is, mert nem minden anyagnak tesz jót, ha felakasztod.

Tökéletes példa erre az érzékeny pamut, illetve a kötött ruha, ami kifejezetten könnyen megnyúlik súlyánál fogva.

Ugyanígy nem szabad felakasztanod azokat a ruhákat, amik leérnek a földig, mert állandó súrlódásnak lesz kitéve az aljuk, amint benyúlsz a szekrénybe.

Bár azért akasztjuk őket, hogy ne kelljen mindig vasalni, valójában erre ismét szükség lesz, hiszen a lelógó rész meg fog gyűrődni.