5+1 módszer, hogy megszüntesd a rossz leheletet

Tomanóczy Andrea
Írta: ,
5+1 módszer, hogy megszüntesd a rossz leheletet

Kevés kellemetlenebb és zavaróbb dolog van, mint ha valakinek nem kellően friss a lehelete. Ez befolyásolja az ember közérzetét, társas kapcsolatait, így könnyen megeshet, hogy se randevúzni, se barátkozni nem mer.

A rossz lehelet okai

A kellemetlen lehelet hátterében számos ok húzódhat meg. Ilyen például a nem megfelelő szájhigiénia, fogkő, szájszárazság, ínybetegség, különböző bakteriális szájbetegségek, de nem ritka a gyomorpanaszok miatti szájszag sem.

Amennyiben már kialakult a probléma, mindenképp szakember segítségét kell kérni, mivel például a fogkő miatt akár még el is veszíthetjük fogainkat, viszont a legjobb, ha több időt fordítunk a megelőzésre, de ha már fellépett a kellemetlen szag, számos módszer van, amely segít enyhíteni a tüneten.

Mit üzen a szájszag?

Sok esetben a szájszagnak nagy jelentősége van, hiszen gyakran különböző betegségekről árulkodik, így könnyebb rájönni, mi is áll a háttérben.

Például a kesernyés szag refluxra utal, - melyet a gyomorból visszaáramló sav okoz-, az acetonos cukorbetegségre, míg ha enyhe ammóniát érzünk, az vesebetegségre enged következtetni.