Praktikus és ötletes: 5 rendszerező tipp, a hűtődben és a konyhádban

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Praktikus és ötletes: 5 rendszerező tipp, a hűtődben és a konyhádban

Kép forrása: eddyinthecoffee.com

A konyhában és a hűtőben sosem lehet elég hely – mindig öröm, ha sikerült némi szabad felületre szert tenni. Az alábbi praktikák segítségével te is könnyen rendet tarthatsz a konyhádban, mindezt úgy, hogy jóval több mindennek helyet találsz majd.

Használd ki az ajtókat is Kép forrása: goodhousekeeping.com

Az ajtókra sokan nem gondolnak tárolóként, pedig ezek a felületek sok esetben üresen árválkodnak.

Az éléskamra belső oldalára rögzíthetsz egy fogast, amire felakaszthatod a partvist, lapátot.

Ha a konyhaszekrényed egyik belső ajtajára szerelsz tartókat, akkor rögzítheted rajtuk a fedőket, vagy felakaszthatod azokat az eszközöket, kanalakat, amiket csak a falon, vagy külön tartóban tudnál tárolni.

Így nem foglalják a helyet a többi holmi elől, ráadásul, minél kevesebb tárgy van szem előtt a konyhádban, annál rendezettebb és szellősebb hatást kelt a helyiség.

Márpedig ez hatalmas előny a miniatűr konyhákban, főzőfülkékben! De persze akkor is jól jön, ha csupán hajlamos vagy jelentős kuplerájt csinálni sütés, főzés közben.

Egy fiók, amire muszáj gondolnod Kép forrása: drivenbydecor.com

Ha bármikor felújításba kezdesz, erről a fióktípusról nem szabad megfeledkezned. Szinte bármekkora magasságban, szélességben beszerezheted, úgyhogy akár egy komplett éléskamrát is elrejthetsz segítségével az egyik szekrényedben.

Legnagyobb előnye, hogy kihúzható, így sosem kell kutakodnod, vagy félrepakolnod azért, hogy a leghátul levő alapanyagokhoz, konyhai eszközökhöz hozzáférhess.

Emellett – ahogy a képen is láthatod – gyakorlatilag bármit rendszerezhetsz. A kisebb rekeszek megfelelőek arra, hogy fűszertartókat tárolj bennük, míg a nagyobbakba állíthatod az üveges hozzávalókat, pl. az ecetet, olajat.

Ha pedig külön spejz áll a rendelkezésedre, a fakanalakat, húsvillákat, konyhai lapátokat is tarthatod bennük.